Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj Gösterimi - Yeni başlayanlar için baştan sona WordPress Seo,Sitemap ve gerekli eklentilerin kur..
Tekil Mesaj Gösterimi
  #1 (permalink)  
Eski 07-12-2007, 23:03:58
antiarabesk - ait Avatar
antiarabesk antiarabesk isimli üyemiz çevrimdışıdır. (Offline)

Erzincan Şubesi
iTrader Puanı: (7)
iTrader Feedback: (89%)
Rep puanı: 74
antiarabesk isimli üyemiz hakkına hiçbir bilgimiz yok.
antiarabesk - MSN üzerinden Mesaj gönder
Tanımlı Yeni başlayanlar için baştan sona WordPress Seo,Sitemap ve gerekli eklentilerin kur..

Yeni başlayanlar için baştan sona WordPress kurulumu,Seo,Sitemap ve gerekli eklentiler..

Arkadaşlar uzun zamandır WordPress alt yapısını tercih eden biriyim,Kullanımı en kolay olan ve piyasadaki maksimum güvenlik seviyelerine sahip olan nadide bir alt yapı WordPress.Genel olarak Blog(Günlük) olarak kullanılsada zamanla çok çeşitli kullanım alanlarında kalitesini kanıtlamıştır WP.

Gerekli eklentirin çoğunu Ftp’den gerekli yerlere atmanız yeterli,bazı eklentilerin ise kendilerine has kodlarını sayfalarınıza yerleştirerek gayet basit bir şekilde eklentinin özelliklerinden faydalanabiliyorsunuz…Makale ilerledikçe bunları nasıl ve nerede kullanacağınızı konu içinde örnekleriyle göstereceğim…

En başta güvenlik açısından WordPress son sürümünü,anlayabilmeniz açısından ise WordPress Türkçe Son Sürümü indirmenizi şiddetle tavsiye ediyorum

BURADAN indirebilirsiniz

Daha sonra sıkıştırılmış klasörden çıkan WordPress klasörünü direk olarak kök dizininize atın,eğer siteyi kök dizine kuracaksanız WordPress klasörü içindekileri kök dizine atın…

Siteyi klasör olarak kurarsanız siteismi.com/wordpress şeklinde bir siteniz olurken kök dizinde kurarsanız siteismi.com şeklinde olacaktır,ihtiyacınza yada kullanım alanınıza göre seçin

Hazırlamış olduğunuz yeni veritabanını config.sample.php sayfasından değiştirin

Örnek:
<?php
// ** MySQL ayarları ** //
define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // Veritabanı adı
define('DB_USER', 'usernamehere'); // MySQL kullanıcı adınız
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...ve MYSQL parolası
define('DB_HOST', 'localhost'); // %99 ihtimalle bunu değiştirmenize gerek yok
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

buradaki bilgilere kendi hazırlamış olduğunuz veritabanı bilgilerinizi girin örnek olarak veritanı adınızı “DB” veritabanı kullanıcı adınızı “DBUSER” veritabanı şifrenizi “123456” olarak girdiğinizi varsayarsak yukarıdaki bilgileri şu şekilde girmeniz gerekecek
<?php
// ** MySQL ayarları ** //
define('DB_NAME', 'DB'); // Veritabanı adı
define('DB_USER', ‘DBUSER'); // MySQL kullanıcı adınız
define('DB_PASSWORD', '123456'); // ...ve MYSQL parolası
define('DB_HOST', 'localhost'); // %99 ihtimalle bunu değiştirmenize gerek yok
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');

daha sonra mevcut config.sample.php sayfasını config.php olarak değiştirip kaydedin

Site Ana Sayfanızdan kurulumunuzu yapın,zaten 2 alanı dolduracaksınız,hepsi bu

Bunları yaptıktan sonra size lazım olacak birkaç eklentiyi mutlaka kurmanız gerekecek,aslında en başta site sayfalaınızın uzantılarını seoya uygun şekle sokmak gerekecek.(arama motorlarının sitenize dost olmasına,dolayısıyla site içerğinizin ziyaretçilerinize daha kolay ulaşmasına yardımcı olur.)

Sayfa isimlerini seoya uygun hale getirmek için kök dizinize .htaccess isminde bir sayfa atın(metin editöründen boş bir sayfa yapıp atıp, ismini .htaccess olarak değiştirebilirsiniz)

Chmod,yani yazılabilirlik ayarını 777 yapın..

WP kontrol panelden Tercihler – Kalıcı Bağlantılar dan
Özel, aşağıda belirleyin kısmına /%postname% yazın alttaki kategori temeline kategori temelinizi yazın,”kategori” yazın mesela(ben kısa olsun diye “kg” yazıyorum,ne kadar kısa o kadar iyi)

Bu ayarları yaparsanız,Merhaba Dünya olarak yazdığınız bir yaz www.siteismi.com/merhaba-dünya şeklinde görülecektir...

Ayarlarınızı yapıp kaydedin,seo açısından büyük bir adım WP’de bu kadar basit bir şekilde geride kalmış oldu…

Arama motorlarının sitenizi kolay indexleyebilmesi için birde sitemap yapmanız lazım ama dert etmeyin,WP’nin google-sitemap-generator adlı eklentisi eklenti klasörünüze atın(wp-content,plugin içine)

GoogleSitemap.zip

Panelden aktif edin(eklentiler, google-sitemap-generator,etkinleştir diyin)

Kök dizine sitemap.xml ve sitemap.xml.gz adında 2 dosya atıp yazılabilir yapın

Eklentinin görevini yerine getirebilmesi için Tercihler – XML Sitemap daha sonra rebuild the sitemap linkine tıklayın

Otomotik olarak eklediğiniz her sayfa sitemap.xml de çıkacaktır,tabiki google webmasterden sitenizi ekletmeniz lazım(nasıl eklendiğini bilmiyorsanız arama yapın,konumuzdan sapmayalım)

Günlüğünüzü güle güle kullanın

Benim en çok kullandığım eklentiler,sayfa sayaç,online sayaç,pagenavi,benzer yazılar eklentileridir,onları ve diğer eklentileride ihtiyacınız nisbetinde kurun,ben sadece seo ve sitemap la bir başlangıç yapmanızı arzu ettim,nasıl başlarsanız öyle devam eder…Zaten gayet basit bir şekilde kurulup aktif ediliyor bu eklentiler,gerekli açıklamalar forumda var…

İsteyen arkadaşlarımız burayada yazabilir…

Bu yazı sadece yeni başlayanlar için önemli görüldüğü için kaleme alınmıştır…

Gerekli görülürse devam edeceğim,ama sanırım gerek görülmeyecekJ

Konu antiarabesk tarafından (08-12-2007 Saat 00:13:05 ) de değiştirilmiştir..
Text Reklamlar