Bu sefer uzun bir araştırma yapmama gerek kalmadı saolsun birkaç arkadaş ağzından kaçırdıkları bu yazıyı yazmam için son noktayı koydu.
Gezdiğimiz sitelerin birçoğunda artık google adsense reklamları sitenin temel taşlarını oluşturduğu havasını vermekte. Artık bir insan site açarken önce adsenseye başvuruyor.
Görülen köy klavuz istemez. Google Adsense Türkiyede internet reklamcılığına büyük darbe vuruyor. Gerçi bunun başka sebepleride var. Bazı türk reklam firmaları küçük yayıncıları umursamadan büyük siteleri hedef aldığı için küçük siteler malesef internet dünyasında küçük bir nokta olarak kalıyor.
Büyük site adı gibi büyük bir ekonomi ile zaten yayına girmekte. Örneğin A adlı yayıncılık bir çok uygulamaya dünya kadar para yatırarak giriyor. Gerçi A adlı firmanın bir ticari kaygısı yok. Çünkü adı gibi büyük bir ekonomiyle işe giriyor.
Bugun incelersek büyük sitelerin verdiği birçok hizmeti küçük siteler bile verebiliyorken Büyük siteler reklam gelirlerinin büyüğünü alınca küçük sitelere birşey kalmıyor.
Aslında ülkemizin spamcı olarak ortaya çıkmasının en büyük sebebi ise ülkemizde bulunan reklam sitelerinden ve internet site sahiplerinin ve webmaster sitelerinin baştacı yaptığı google adsensedir.
Küçük site adı gibi küçük bir site yapımcısının başta kaliteyi hedeflediği sonra host parasını bile çıkartamayacağı kaygısını taşıyan spamcı siteler. Aslında interneti bir etik olarak algılayan insanların küçük sitelere Spamcı damgasını vurmak bir ayıptır. Küçük sitelere yaşama hakkı bile vermeksizin
Onlar Spamdıcır damgasını vurur geçeriz.
Google adsenseye gelince, Malesef google Türkiye'de tekel olduğunu bilerek Türk yayıncılara cidden komik rakamlar ödüyor. Google'a göre para nerden geldiği nasıl geldiği hiç bir önemi yok yeterki hesaba para geçsin.
Düşünsenize hammallık yapsanız günlük kazancınız 40 ytl, Google'da bunu kazanmak için ise ya büyük olacaksınız yada
spammatör ( Bu terim bana ait, terminatörden geliyor )
Gerçekten çok yazık vaktimizi hatta geleceğimizi sırf oturduğum yerden para kazanyım gibi düşünceler ile yok ediyoruz.
Özellikle Google konusunda benim herkese açık bir teklifim var. Cidden google Türkiye'ye özelliklede dünyanın en gelişmiş olan Türkçe'ye içeriğinde yer veren sitelere çok az ödemeler yapıyor. Bu biraz çocuğu şekerle kandırmak gibi birşey. Uyandığımızda google, Yattığımızda google... İçimizde belkide kendii google'a göre zamanlayan bile vardır.
Ara laflardan sonra gelelim google'ın yaptığı bu etik dışı ödemeleri nasıl gerçek düzeye çıkarabileceğimize.
Google Adsense Türkiye Kazanç Bilançosu 2~3 Milyon Dolar olduğunu öğrenince yazımın başında dedim ya
Alıntı
Bu sefer uzun bir araştırma yapmama gerek kalmadı saolsun birkaç arkadaş ağzından kaçırdıkları bu yazıyı yazmam için son noktayı koydu
Öğrendikten sonra şu soruyo soramadan duramadım ödemedim peki bu reklam gelirlerinin yüzde kaçı reklam yayıncılarına ödeniyor ?
Cevap ise bizi tekrar düşünmeye iten bir bilanço 500~700 Bin dolar ...
Türkiyede Google Adsense reklamlarını kullanmasak Google'ın nasıl bir zarar edeceğini hepimiz anlamışsızdır ve böylece Google oturup düşünecektir. Türkiye 'nin gerçekten bir pazar olduğunu ve Türk yayıncılarının bu pazarın en önemli ayağını oluşturduğunu biz olmadan Türkiye'de birşey yapamayacağını öğrenecektir.
Tabi bu yolda yayıncılar olarak sıkıntılar çekeceğiz ama inanın çekeceğimiz sıkıntıya defalarca değecektir.
Google yaptığı hataları anlatıp gelene kadar Google Adsense'ye hayır
Bu arada Türkiye'de büyüklere reklam veren reklam firmalarıda kendilerine çeki düzen verebilecektirler çünkü yapacakları hataların karşısında yayıncıların vereceği tepkileri anlayabilecektirler.
Artık Ülkemizde ki en küçük bir site sahininin reklam gelirleri için Spamcı olarak anılmayacağı günleride görmek dileğiyle....