TurkSeo adlı üyeden alıntı:
Hata 2: Çok Fazla Resim Az Yazı
Eger resimlerde alt tagi kullanirsaniz cok sorun yasamazsiniz. Tabi site iceriginiz resim ise bu maddeden dolayi lüzumsuz yazi eklemeniz de bosa.

Hata 5: Web Sitenizde bir kelimeyi aşırı kullanma (6 dan Fazla tekrar etmesi)
Kelime sayisi degil sayfa kodundaki orana göre dersek daha iyi olur. %10 cok fazla, optimali % 5-7 hatta sinirda. Yoksa spam olarak algilanabilir.

Hata 6: Sayfa içersinde sayfa renginde Yazı yazılması (Gizli Yazı)
Bu ne kadar cok sik anlatilsa da bu nedenle atilan site hic duymadim varsa da tam anlamiyla spam yapmistir ve sikayet edilmistir. Yoksa arama motorlarinin bir de CSS kodlarini ve JS kodlarini okuyup hile var mi yok mu diye bunlari yorumlayacagini sanmiyorum.

Hata 7: Web sitesinin dinamik sayfalar üretmesi (Aynı linkten aynı sayfaya tekrar ulaşamama)
Bence bu konuda da sorun olmaz. Sonucta arama motorlari index.php?sayfa=ana, index.php?sayfa=hakkimizda gibi siteleri indeksledigini gördüm.

Hata 9: Web sitenizin yayınlanan IP adresinin başka web sitelerinle paylaşılması
O zaman hosting firmalari batar, her siteye bir IP'nin masrafini cogu insan biliyor. Alakasi yok. Deseniz ki ayni IP'deki sitelerle link degisimi veya birebir link degisimi yaparsaniz bu PR ve arama sonuclarindaki siralamanizda + bir etki oynamayabilir, bazen - etki de gösterebilir.
Hata 11: Web Sitetinizn sürekli çalışmaması(Down). Özellikle örümcekler geldiğinde.
Süre cok uzun olursa sorun olur ama 1 hafta boyunca kapali kalan sitemi biliyorum sorun olmadi. Hatta kapattigim sitenin google daki indeksli sayfa sayisinin 1-2 ay sonra azalmaya basladinigi gördüm. Ben de sasirmistim. Ama yine de cok uzun süreli tutmamaya calisin. Eger serverden degil sizden kaynaklaniyorsa 503 hatasi icin bakin. Ya da öyle birsey. Bu serverin down oldugunu sonra tekrar gelmelerini söyler örümceklere.
Hata 12: Robots.txt dosyasını site dizinine konulmaması veya içinde arama motorlarına izin verilmemesi

Hata 13: Sitenizde Flash, DHTML, cookies, JavaScript, Java kullanılması veya şifreyle erişimin engellenmesi.
Bunlar dogru. Eger bir dizini veya dosyasi robotlara kitlemisseniz robots.txt vasitasi ile, o zaman giremez. robots.txt yoksa gördügü her sayfayi gezebilir. Ama indekslemek zorunda degil.
Flash icerigi okunmuyor dogru. Bazi basit Javascriptler okunup yorumlanabiliyor. Ama Flashli siteler indeksleniyor. Bunun icin de <noframe></noframe> etiketini kullanabilirsiniz. Buraya yazdiginiz icerik browserlerde görünmez ama örümcekler tarafindan görünür. Spam yaparsaniz tehlikeyi göze alin.
Hata 15: Web sitenizin link popülaritesinin az olması
Sitenizin indekslenmemesi icin sebep degildir. Siteniz indekslenebilir ama iyi listelenmez veya cok gec indekslenir.
Hata 16: Web site adresinizin özel karakterler (&,$,=,%,?) içermesi.
Bu konuda bir yorum yapamayacagim. Sonucta dedigim gibi index.php?catid=5&categorie=News&page=2 gibi linkler rahatlikla indekslenebiliyor.

Hata 8: Hosting Firmasının değiştirilmesi (IP ve DNS değişimi)

Hata 10: Web Sitenizin Ücretsiz web site yayınlayıcılarda yayınlanması (Geocities.com, Tripod.com)

Hata 14: Sitenizin DNS serverlarından çözümlenememesi.

Hata 17: Web sitenizin yavaş olması
Bu maddelerde yorum yapamayacagim cünkü böyle bir sorunla karsilasmadim. HA Hosting firmasi IP ve DNS degistirdim herhangi bir olumsuz etki görmedim.

Digerleri de dogru olabilir.

Ama unutmayin hic bir arama motoru algoritmasini aciklamaz. Bunlar deneme-yanilma yöntemiyle elde edilen bilgilerdir. Bugün gecersiz olan yarin gecerli olabilir veya tam tersi.
Bir de unutmayin. Her web sitesi yapan SEO isini bilmez. O nedenle Arama motorlarindan genel SEO kurallari disinda yapilan siteleri niye indeksledigini sorgulamayin. Önemli olan icindeki bilgidir. Eger gercekten bilgi varsa en kötü site bile aldigi linklerle üste cikar.

Umarim faydali olabilmisimdir.