metanek link kasmak değil mi, linki kasan siteye gir bak ne kadar iğrenç gözüküyordur. farz edelim bu site bir forum sitesi kesin footer ekrandan patlayıp ziyaretçinin üzerine kusacakmış gibi duruyordur. Bunu yapan kişi inan kazandığı PR ile önce linkleri silecektir hedefi olan pr'leri aldıktan sonra daha ciddi bir iş yapmaya kalkacaktır veya kendini geliştirmeye çalışacaktır sonuç itibariyle sitesinde bir formasyon arayışına girecektir. İşte kara ile ak burada ayrılıyor "sen kaliteli çalışma yapmışsan zaten formasyon arayışına girmeden devam edeceksindir" ama o değiştiği an hazin son yani PR kaybına uğrayacaktır. ve ona gülümseyen insan sen olacaksın merak etme.

Bu konuda ben bir deneme yaptım A domainimi önce Pr2 yaptım sonra B domaini aynı içerikle ve daha kaliteli PR3~4 domainlerle linkledim.... B sitem PR3 oldu sonra sistemi formasyon değişikliğine götürdüm bir sonraki güncellemede A sitem PR3 olurken B sitem PR1 oldu...

Arkadaşlar dediğim gibi bu makaleyi yazmadan önce araştırmalar yaptımda geldim.

Metanek A ile B sitelerimi merak edersen bana pm ile sorabilirsin. ( Deney sonunda B sitemi asıl amacına göre uyarladım şuan Pr2 ve çok önemli bir anahtar kelimede liste başı )