Google Fan Webmaster Forum - Tekil Mesaj gösterimi - Google News - Kafamdaki Sorular?
Tekil Mesaj gösterimi
  5  
Alt 14-12-2016, 23:14:51
sarp
 
Standart
Döktürmüşsün nokta ...

( Çoğu uzmanın açıklamak istemediği bilgiler )
Alıntı:
mytr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
Aşağıda sorularına tek tek cevap verdim, inşallah faydalı olur okuyan arkadaşlara da.

News kayıt sürecinde aslında yapılması gerekenler belli: Künye, İletişim, sayfalarınızı oluşturduğunuz günlük haber girimini saate yayarak özgün bir şekilde yaptığınız zaman ( haber yazılarınız hep aynı kelime sayısından oluşmasın 200, 250, 320, 356, gibi değişkenlikler göstersin, kafanızda 200 kelime rakamını oluşturup 200 kelimeye gelince haber kesmeyin ) ortalama 100-200 haber arası sayıya ulaştığınız zaman büyük ihtimal onay alırsınız. Köşe yazarları 4 adet yeterli olur. Her bir yazara 2,3 yazı yeterli.

Bu yazdıklarım benim edindiğim tecrübeler, kendi bildiklerinizle harmanlayıp kafanıza yatanları uygulayıp bir çalışma sistemi çıkartırsınız. Şimdiden kolay gelsin.

************************************

Soru1: Videolu bir haber ekledik diyelim. Haberin başlığı "Türkiye ile Rusya Anlaşması" bu haberin videosunu (Video Galeri) bölümünede eklediğimizde aynı başlık ve spot ön giriş yazısını kullanmamız bir sorun teşkil eder mi google açısından?

Cevap1: News sürecinde video eklemekten uzak durmanız daha iyi olur. Telif vs gibi sıkıntılardan dolayı news onay sonrasında eklemeler yaparsınız. Onun haricinde ekleme yapıyorsanız farklı başlık ve spot yazısı daha iyi olur.

***********************************

Soru2: Günlük yayınlanan haberlerin genelde özgün olarak ortalama 200 kelimeden oluşturulması gerektiği söyleniyor. Örnek veriyorum günde 10 özgün 200 kelimelik haber girerken 5-10 tanede kısa içerikli özgün haberlerin sıkıntısı olurmu? Yani tüm haberlerin toplamındaki ortalama kelime sayısımı baz alınıyor?

Cevap2: Kısa haber girmekten kaçının, bir haber kısaysa veya uzun ama değişmeyecek alanları olan bir haberse o haberi girmek zorunda değilsiniz. Gündemden farklı haberlere seçerek tamamen özgün olmasına özen gösterin.

***********************************

Soru3: Google News başvurusu yaparken, 2 adet alanadım gözüküyor (domain.com) ve (www.domain.com) şeklinde. 2 uzantı ile farklı başvurularmı gerçekleştiriyoruz? Yani www. olan uzantı red gelirse arkasından diğer www 'suz alanadı ile başvuru gerçekleştirebiliyormuyuz?

Cevap3: Bu sorunu anlamadım ama host dan kaynaklı olabilir partnerdash.google.com sayfasında 1 adet siteniz olması gerekiyor onu seçerek kayıt olursunuz.

***********************************

Soru4: Google News başvuru sırasında "Siteniz Hakkında" olan bölüme Türkçe mi yoksa İngilizce yazıyoruz. Bazı arkadaşlar ingilizce yazarsan daha etkili olur gibi söylentilerde bulundu. En önemlisi ise, burada genelde ne yazmak lazım. Makalelerde kuruluş ve amaç hakkında yazın diyor fakat etkili bir başvuruda neler yazılması lazım?

Cevap4: Türkçe yazman yeterli , zaten news onayına Türkiye'den google çalışanları giriyor. Yazdığının onaya en ufak bir katkısı olmayacağı için önemi de yok. Yinede örnek bir yazı yazayım değerlendirmek isteyenler olabilir.

Örnek Hakkımızda yazısı: Haberdomaini.com olarak Türkiye ve Dünya genelindeki haberleri web sitemizde yayınlayarak ziyaretçilerimize sunuyoruz. Google news giriş sonrasında daha yüksek kitlelere ulaşarak habercilik sektöründe daha kaliteli hizmet vermeyi planlıyoruz.

***********************************

Soru5: 10 gün önce sildiğim 700 haberin indexlerinin Google 'den kaybolması ne kadar sürer? Kaybolması için illaki Webmaster Tools'dan mı kaldırmak gerekir. Yoksa kendi kendine belli bir zaman sonra kaybolur mu ?

Cevap5: WM Tools'dan kaldırman daha mantıklı zaman kaybetmemiş olursun.

***********************************

Soru6: Google News kaydı olduktan sonra, haber başlığı ve spot ön giriş yazısını özgünleştirsek ama içeriği ajanstan aldığımız gibi eklesek bir sorun teşkil edermi ? ( Banlanma ve Çıkarılma ) gibi.

Cevap6: Önce news gir de bu sorunun cevabını sende çözersin zaten yinede cevap vermek gerekirse bu şekilde hit alman imkansız gibi. Spam riski de yüksek.

***********************************

Soru7: Haber içeriklerimiz de her türlü başlık boyutu kullanmamıza rağmen, siteyi analiz ettiğimizde h1 ve h2 taglarının kullanılmadığı bilgisi veriliyor. Bunun sebebi ne olabilir?

Cevap7: Kullandığın yazılımdan kaynaklanıyor olabilir, haber eklerken kendinde h1 h2 ekleyebilirsin.

***********************************

Soru8: Ajanstan aldığımız haber içeriklerindeki fotoğraflara sitemizin logosunu basmak bir sorun teşkil edermi? Google bu olayı severmi?

Cevap8: Google news giriş aşamasında olumlu/olumsuz hiçbir özelliği yok. Logo eklemen durumunda resim özgünleşmiş olur + değer katabilir.

***********************************

Soru9: Google News sürecinde olduğumuzdan haberleri elimizden geldiğince güne yayarak yayınlamaya çalışıyoruz. Ama ister istemez gece ile sabah arası haber girmekte zorluk çekiyoruz bu sıkıntı oluşturur mu ?

Cevap9: Güne yayarak giriş yapılıyorsa, sıkıntı yaşamazsın. Çok kafana takılıyorsa akşam 10.00 gibi 3 4 tane haber gir zamanla gece 1 tane sabah 8, 9, 10 gibi 3 tane sende rahat edersin google de
______________________________________________________

helal gıdahaber