Ben adi ve kasıtlı suçlardan mahkum kişilere bu tür ayrıcalıklar tanınmasına karşıyım, siz kendi tarafınızdan düşündüğünüz için size herşey saçma gelir, kendi bildiğinizi doğru sanıyorsunuz çünkü.
Birde mağdur olan taraf açısından olayı düşünün bakalım, yok yere anası babası kardeşi eşi öldürülmüş veya karısına, kız kardeşine tecavüz edilmiş kişiler açısından düşünün.
Sizin gibilere orda klavye başında tıkır tıkır yazmak kolay geliyor, size kalsa bu tür mahkumları kahramanda ilan edersiniz. Devlet borçlandırıyormuş, benim için mi içerde yattı bana mı borçlandı, bırakın bu acıtasyon ayaklarını.
Davulun sesi uzaktan hoş gelir hep.
Hocam size çoğu konuda hak veriyorum ancak durum sizin bildiğiniz gibi açık ve net değil içeride öyle insanlar var ki hiç bir suçu olmadan yatan.
Ama şu da bi gerçekki Adalet Bakanlığı bu eş görüşlerini bi ödül olarak verilsin demiş bakın sürekli tekrarlansın her isteyene verilsin denmemiş.
Durum böyle olunca içeride yatan mahkümlar birbirlerine ve personele karşı çok daha iyi davranıyor sırf iyi halini bozmasın daha sıkıntısız yatsın diye. Ki emin olun gerçekten de öyle sırf bu ödül mevzusu çıktıktan sonra Eğitim İş faaliyetlerine çok daha fazla Hükümlü Tutuklu katılmaya başladı çünkü Eğitim Faaliyetlerine katılanlara da veriliyor.
Uzun lafın kısası bakanlık bu uygulamayı yaparken içerdekilere ayrıcalık yapmadı sadece amaçladığı şey eğitim faaliyetlerine daha fazla hükümlü katılması ve içeride ki suç oranını en aza indirmekti işe de yaradı emin olabilirsiniz.