Geçen gün bir sürü yol gidip zeytinburnunda benzer konfig deki bir replika s4 ü incelemeye gittim
detaylı incelememe izin verdiler bende cpu-z programını ve hardware info programını indirip özellikle bahsi geçen full hd denen ekranın çözünürlüğüne baktım ama maalesef nerdeyse 4 de 1 çözünürlük değeri çıktı
ve bahsi geçen dahili bellek de küçük idi. Antutu benchmark ın son versiyonunu indirip ölçüm yaptığımda ise 8k üstü bir değer verdi (9k değil).
cortex 7 işlemci ve 1.2 işlemci hızı yazıyorlardı websitelerinde ama a9 işlemci ve 1.5 üstü işlemci çıktı fakat hız yüksek olması antutu değerinde üstünlük sağlamıyor.
bu replika lar içerisinde antutu 3.3 diye bir yazılım var.. o yazılıma göre bazı replikalarda orjinal s4 gibi çift işlemci bile gösteriliyor
ama hakikatde durum o şekilde değil. ürün ile ilgili tek bir değer doğru idi. Bu test programlarının gösterdiği kamera değerleri ile website de yazılan değerler yaklaşık aynı idi.
wifi - bluetooth - gps - yerçekimi sensörü gibi önemli değerler net değil. hatta bazılarında şarz sorunu bile çıkıyor.
Çarşıdan aldım şarzlı eve geldim şarz olmuyor
tamam ürün sonuçda replika.. orjinal ürün değerinde bir performans beklemiyoruz ama hiç olmazsa ise ümraniyeden zeytinburnuna o kadar yolu.. birde YANLIŞ tarif edilen mekan yeri ile gittiğim zamanı çarpacak olursak çok fazla bir kayıp içinde oluyoruz.
ama tabiki alıcı çok. maksadı elinde
S4 tlf taşımak ise.. tamam alınabilecek bir replika kalitesi idi. Kaç hafta sorunusuz kullanırız o da ayrı bir soru işareti.
Detaylı ncelemem sırasında ekranın hemen altında tlf un ana tuşu çok fazla serbest hareket ediyor ve temas hassasiyeti zayıf idi. ekran çözünürlüğü yazılanlar değerinde olmasa bile fena da sayılmazdı ama işlemci nin verdiği değer kabul sınırımın çok altında olması...
burda birçok replika satıcısına pm ile bahsi geçen program-lar ile alınmış ekran görüntülerini paylaşmasını rica etmiş olsam da bana gösterilen feyk antutu 3.3 programının görüntü resmi ki bu resim de genelde başka sitelerden alınmış resimler oluyor. Enaz 4 kişiden bu programların sonucunu istedim ama hiçbiri geçek antutu değerini bile yazmadı. Gerçek Hardware özelliklerinden vazgeçtim.... yani o kadar.....
Şunu istiyoruz...
Ürünün gerçek hardware değerleri ve performans görüntüsü.
sonuçda iyi bir performans bekliyen gider orjinal ürünü alır 8 core lu olanını. ama tutup da çinlilerin feyk programın gösterdiği değerleri paylaşmayın
sonuçda replika ürün alacağız. ama aldığımızın gerçek hardware değerini bilmek istiyoruz.
sonra ne size ne bize....
iyi satışlar