hocam aylarca bekleyeceksiniz çok güzel sabırlısınız hevesinizi kırmak istemem ama sonuçta bir eve çıkılacak. karnımızı doyurmamız lazım parayı nasıl ayarlayacağız? aylarca aç kalıp proje tutunca hoba yemeğe diyemeyiz diye düşünüyorum zira proje tuttuğunda cesetlerimiz kokuyo olur kanaatindeyim? siz nediyosunuz?
Şimdi bu konuda bir çok seçenek var. En basitinden başlayayım.
1) 3 kişi günlük proje dışında sadece 2-3 saat çalışsa r10'dan emin olun kiraydı, yemekti parası mutlaka çıkar. Temel giderler.
2) Benim zaten hali hazırda sabit bir tek başıma dahi 3 kişiye yetirebileceğim bir gelir durumum makaleden söz konusu olabilir.
3) Zaten proje belli bir düzene ulaştığı an yatırım alabileceğimiz bir kaç oluşum ya da en kötü ihtimal tanıdığım insanlar var.
...
Marka vermeden bu konu ile alâkalı olduğu için ufak bir hikayeye de değinmek istiyorum.
Ülkemizin önde gelen kolejlerinden, özel okullarından birinin sahibinin röportajından dinlemiş idim. Kendisi,
"biz okuldan mezun olduğumuzda elimizde bir öğretmenlik diploması vardı. O dönem diplomanın önemi de oldukça fazlaydı. Herkes atanıp bizim 5 aylık kazancımızı bir ayda maaş olarak alırken, biz bir apartman dairesinde dershane mantığında sisteme giriş yapmaya çalıştık. Aç kaldık, sıkıntı çektik ama 4 kişi olarak inandık. Şimdi ise yurt dışına kadar ilerlemiş durumdayız."
Şeklinde özetleyecek olursam hayatını anlatıyor idi. Bunun gibi bir kaç önemli ve ciddi örnek daha var. Yani, demem odur ki; insan inandıktan sonra ve "garanti olsun, az olsun." Mantığından çıktıktan sonra mutlaka bir şeyler var.
Bazıları bana yok çok film izlemişsin, yok çok iyimsersin diyor. Hayır, ben gerçek hikayeleri ve başarılı inceliyorum. Çoğu inanarak sıfırdan başlıyor ve istikrar ile bir yerlere geliyor.
Benim daha 3 yıl öncesine kadar internetten aylık 100 TL bile gelirim yok idi. Sadece basit bir hobiydi. Şimdi ise vergi levham var, iyi bir gelirim var... Daha 3 yıl öncesine kadar ailem bile benimle dalga geçerdi.
ÖZETLE: İnandıktan sonra her türlü ceset olmadan projemizi hayata geçiririz.