Hasan bey merhabalar,
Ben devamlı tüm kuluçka merkezi yöneticilerine söylediğim gibi sizede söyleyeceğim.
Bakınız Türkiyede Kuluçka merkezinde girişimci olabilmesi için önce onun bir girişiminin olması ve bunu hayata geçirme şarttır.
Fakat bizim girişimcilerimiziz fikirleri var paraları yok benimde öyle sürüyle yapılmamış projem var ama neye yarar para olamdıktan sonra ?
İnsan fikrini gerçeğe dönüştüremiyor imkanı yok yada ayzacak php/asp vs developer yok.
Bu soruna çözüm bulunmadıkça kuluçka merkezleri iş yapmayacaktır.
Merhaba,
Öncelikle şunu belirtmeliyim ki, ilgili kuluçka merkezinin yöneticisi vs değilim, konuyu bilgilendirme amaçlı açtım...
ODTÜ Teknokent'in kapasitesi dolduğu için Emrehan HALICI bu tip bir girişime ihtiyaç duyup oluşumu gerçekleştiriyor, keza yakın gelecekte görülecektir ki bünyeye katılan girişim hayli hızla yol alacak ki
Halıcı Yazılımevi yeterine geliştirici ve yatırımcıya sahip...
Türkiye'de maalesef bahsettiğiniz modelde yani hayale destek veren yatırımcı yok kezâ toz pembe hayale kapılmayan girişimci sayısı da bir hayli az...
Girişimcilik Derneği'nde bulunduğum süreçlerde gelen grişimcilerin hemen hepsinin projesi Milyon Dolar edecek düzeydeydi kendilerine göre, herbiri 300Bin , 500Bin TL yatırımlar isteyip evet hadi kalem kalem giderlerinizi dökün denildiğinde hiç akla hayale , gerçeğe uymayan dökümler geliyordu...
Biz toplum olarak çalışmayı sevmeyen, facebook kurucusunun filmiyle hayallere fatura kesen haldeyiz, buna ilaveten birlik olmak gibi bir alternatifi hiç düşünmüyoruz; aman ya O'na kazandıracağıma kendim yaparım mantığıyla hayallerimizi 2000TL maaşa satar hale gelmişiz...
Sonuç olarak, serzenişinizi çok iyi anlamakla beraber madalyonun ters yüzünü de belirtmek istedim,
Saygı ve Esenlikle Dilerim