https://sgk.ziraatbank.com.tr/Sonuc.aspx
Veya banka hesabın varsa online işlemlere gir Ödemeler kısmında GSS ödeme falan vardır.
Gelir testi nasıl yapılıyor? Gelirin ne kadar olduğunu nasıl tespit ediyorlar acaba. Bendede 234 TL borç çıktı.
Gelir testi için kaymakamlığa başvuru yapıyorsunuz. Örneğin ben 12-13 yaşımdan beri peder beyden para almam yapı gereği. Kendim çalışıyorum ediyorum. Ama evde yaşayan insanların gelirlerini de inceleme imzaları alıyorlar. Tüm aileyi inceliyorlar, gelir gider nedir ne değildir. Evde yaşayan kişilere göre bölüyorlar.
Başvuru yapmama hakkı var herkesin. 240 lira para ödersin diyor ben gelirimi göstermek istemiyorum diyorsan.
Orta halli bir gelir ve evde yaşana göre 120 140 2.basamak vardı ondan da denk gelebilir.
Eve giriş parası şusu busuna göre 40 lira da olabilir aylık en az tutar.
Haaa, hiçbir gelir yoktur şudur budur o zaman para almıyorlar. Ama bu tabi çok ama çok zor.
Yani seve seve ödetiyorlar, yolacak çok iyi biryer buldular. Para lazım olduğunda ya da seçim yatırımı zamanı e-icra yollayacaklar. Milletin haberi bile yokken çatır çatır boşaltacaklar hesapları... Ahh ahhh....