Daha önce bi arkadaş
konu açmıştı bu konuyla ilgili, o konuya baktımda ilk mesajını editlemiş. Güzel bi konuydu. O konuda yapılan önerileride bekliyoruz ayrıca.. Neyse artık bende dilimin döndüğünce bişeyler yazıyım o halde..
Arkadaşlar uzun zamandır bir proje üstünde çalışıyoruz ve aşağı yukarı satış-pazarlama aşamasına geldik diyebiliriz. Birkaç eksik dışında en büyük sıkıntımız isim konusu malumunuz.
Kısaca özetleyecek olursam konuyu ;
- Yazılım geliştirme araçları başta olmak üzere, telekomünikasyon alanında bir firma olacak hayırlısıyla.
-
Kısa ve anlamlı, yani bizi anlatır olması ilk tercihimizdir. Ama anlamsız, akılda kalıcı ve söylendiğinde dikkat çekici bir isim de olabilir. Türkçe karakter ve 'w,q,x gibi karakterler' içermemesi gerekir. (başta com,com.tr sonrasında net.org boşta olması tercihimiz)
- Önerileri özel mesaj aracılığıyla alıcaz.
- Şuan için pazartesi gece 12'ye kadar öneride bulunabilirsiniz. Eğer tatmin edici bir isim önerisinde bulunulmazsa süreyi uzatabiliriz. Ama mutlaka bir isim seçmek istiyoruz.
-
Ödül olarak 100 lira düşünüyoruz. Seçtiğimiz ismin domainlerini regledikten sonra ödeme yapılacak.
- Eğer elinizde bulunan bu tarz bir domain varsa onu da fiyatıyla birlikte önerebilirsiniz.
Başlıca söyleyeceklerim bunlar. Ekleme-çıkarma olursa bu mesajı düzenleyebilirim. Herkese başarılar. Umarım güzel öneriler alırız..
Ekleme :
Önerilerinizi yaparken şu konuyada dikkat ederseniz sevinirim. Şuan mevcut firmaların alan adlarına/isimlerine benzer tarzda öneriler tercih edilmeyecektir. Taktir edersinizki bu şekilde oldugunda bi firmanın çakması gibi ifade edilebiliriz
Ayrıca her öneriye olumlu olumsuz mutlaka dönüş yapacağımızıda belirtmek isterim..
-------
Arkadaşlar bir arkadaşımızla detaylıca konuştuk özel mesaj ile, bikaç şey sordu, ona istinaden araştırma yapacağını belirtti. Bende ona daha önce aldığımız bir domainden ve neden ondan vazgeçtiğimizden vs. bahsettim ve ortağımın bu konuyla alakalı bana attığı maili ilettim. Sizlerede durumu izah edersem, belki kimsenin aklına gelmeyen bir şey sizin aklınıza gelir belli mi olur
Öncelikle bizim, daha doğrusu benim bulduğum isim ; apsode . com idi.
application
software
development 'dan yola çıkarak bulmuştum. Başta hoşumuza da gitti. Ama sonrasında bunun bizi tam olarak yansıtmadığına karar verdik. Ve ortağımın bana attığı mailden sonra başkada bişey bulamadım
Alıntı
AMD (advanced micro devices)
IntEl (integrated electronics)
CEntOS (community enterprise operating system)
Hacı bu isimlerin oluşturulma mantığında bi kısaltma yapmalıyız.
Zaten senin yaptığın kısaltma bu mantıkta ama yaptığımız işle tam eşleşmiyor.
Aklıma gelen, kullanabileceğin kelimeler:
software engineering tools
software development kit
development
developer
design
enterprise
operating system
advanced
integrated development environment
optimization
optimum
standardization
computer-aided software engineering tools
Yukarıdaki açıklamalara istinaden bir öneri aslında en büyük tercihimiz olacaktır. Bu yönde kafa yorabilirsek çok memnun olurum. Biz çok düşündük, çıkartamadık birşey.. Evet kolay değil ama mutlaka gözümüzden kaçan bişeyde vardır diye düşünüyoruz