300mb Web Alanı
30gb Trafik
Türkiye Lokasyon
Alt özelliklerde 10 subdomain
Linux - Cpanel (dns değiştirme paneli açık olmalı)

Yalnız teklif verecek arkadaşlara bir not iletmek istiyorum. Şu an çalıştığım firma anlam veremediğim biçimde mysql cpu kullanımından dolayı suspend ediyor siteyi haftada bir. Site wordpress, üzerinde de gerekli cache eklentileri kurulu ve ayarları yapılı durumda. Böyle bir sorun olması mümkün görünmüyor çünkü günlük tekil hit zaten 60 70 arası, çoğul 400'ü geçmiyor. Site üzerinde bazı mobil servisler var, onların da aynı şekilde tüm sistemleri cache yapacak şekilde kurulu. Ancak, site üzerindeki 200'e yakın png ve jpeg resimler ayda 1.000.000 kez görüntülenebiliyor. Resimler 15-16 kb boyutlarında, görüntülenme sebebi mobil uygulama geliştiriyor olmam ve bu mobil uygulamalarımda bu resimlerin görüntüleniyor olması. Bazı mobil php dosyalarım da ayda 50 bin'e yakın request alıyor ve tamamı mysql'e çok uğramaması için cache yapacak şekilde optimize edildi. Hatta daha sonra ilgili mobil servisler Windows Azure platformuna taşındı ve şu an hostinge gelen request'ler .htaccess ile Windows Azure üzerindeki bulut servislerimize aktarılıyor. Yani sunucudaki szöde yük artık zaten kaldırıldı.

Teklif verecek arkadaşlar bu durumu bilsinler, dediğim gibi tüm sistem mysql'e çok gitmemesi için zaten cache sistemi ile çalışıyor. Ben mysql cpu yemesini mantıklı bulmuyorum, ancak teklif verecek arkadaşlar eğer bana aynı şikayet ile gelirlerse kanıtlamalarını isteyeceğim. Bana cpu harcarken çekilmiş ekran görüntüsünü gösterebilmeli ve hatta hangi query'nin bu kasmayı yarattığını söyleyebilmeliler ki onlarca mysql analiz tool'u var (eğer kendileri yapmayacaklarsa benim yapabilmem için gerekli ortamı sağlamalarını beklerim).

Dolayısıyla, çok konuşmanın yanı sıra bir de teklifleri almak istiyorum. Yoksa tüm altyapıyı komple Microsoftun bulut servisi Azure'a taşımak zorunda kalacağım.