Herkese öncelikle ilgisi ve yaptığı yorumlar için teşekkür ederim.
Tabiki gidip ofis tutmaya kalkarsam vs bu para yetmez. Ben öncelikle sizlerinde dediği gibi home office tarzında başlamayı düşünmüştüm. Elimde resim için vs gerekli ekipman var. Hatta satmak istediğim ürünleri uygun kıyafet giydirip kız arkadaşlarımın üzerlerinde de çekme şansım var. Bu tarz şeyler pek kafamı kurcalamıyor.
Sormak istediğim;
Ben 3 günlük yapmak istemiyorum bu işi o yüzden buna öncelikle akılda kalıcı bir domain.
Forumda eticaret sistemi satan arkadaşlar gördüm ve birkaçı göze hitap ediyor ayrıca seo konusunda da iddaalı görünüyorlar. Bir eticaret sistemi almak gerekicek
.
İşler çok yoğun olmayacağı için yardımcı vs gerekceğini düşünmüyorum. Ürünleri kendim paketleyip kargo edebilirim.
Ayrıca elimde %100 gerçek kullanıcılardan oluşan nerdeyse 10binlik yemek tarifleri fb sayfası var(%75~ bayan)..
Eğer bu işe girersem bu tarz bayan kullanıcısı yoğun olan sayfalardan almayı planlıyorum ( 70~100k arası olursa ilk etapta yeterli olabilir düşüncesindeyim bütçemi göz önünde bulundurursak.. )
Ürünleri gidip bir çantacıdan almak yerine kendim tedarik etmeyi planlıyorum. Yaşadığım yerin nüfusu 100bin fakat 10 tane çantacı ya var ya yok ve hepsinin ürün yelpazesi çok kısıtlı. Ayrıca uygun fiyata alabileceğim tedarikçilerde buldum(Çok yakın bir arkadaşımın aile dostu oluyor bu insanlar)
Kafamda sadece reklam konusu kaldı. Şu son zamanlarda facebook tam bir ayakkabı satış mağazası olmuş. Ne zaman baksam farklı siteler ayakkabı pazarlıyor. Hepsinin de a dan z ye nerdeyse reklam biçimleri aynı( Ben dahi birçok arkadaşım bu reklamları tıklayarak ürün aldık ). O yüzden facebook reklamları mantıklı gibi geliyor fakat burda ne kadar bir maliyet gerekicek ? Reklam konusunda pek bir bilgim yok açıkçası.
Örn. verecek olursak; 100TL'lik reklam verdik ve tık başı maliyeti bana 10 krş oldu. 1000 tık ile kaç ürün satışı yapabilirim, yuvarlak olarak bunun istatistiklerini alabileceğim başka satıcılar varsa bilgilerini paylaşabilirler mi ?
Şimdilik söyleyebileceğim bunlar, tekrardan herkese olumlu olumsuz yanıtları için çok çok teşekkür ediyorum.