Bir çok online oyun oynadım web tabanlılar arasında en çok sevdiğim eRepublik oldu. Çünkü her şey insanlarla oluyor. Ogame'de o şekildeydi gerçi ama eRep'in ciddiyeti ve resmiliği yoktu onda.
eRepublik'i inciciler sarmadan önce yaş ortalaması sanırım 25-30 falandı. Oyundan tanıştığım gerçek hayatta diplomat olan birisi bile var.
eRepublik kopyası bir şey olsun demiyorum tabiki sadece işin içinde tamamen insanlar olsun ve hep aynı şeyler olmasın. Dünyanın en güzel oyununu da yapsanız sürekli bir binaya tıklayıp upgrade edeceksek ve oyun öyle gidecekse sürekli farmville mantığında hiç boşuna zaman kaybetmeyin hocam. Sosyal bir oyun olsun yani.
Bir de bizim ülkemizde oyun denilince insanların aklına savaş veya mafya oyunları falan geliyor. Dünyada da dolayısıyla da Türkiye'de de bir işletmecilik, girişimcilik oyunu yok. Yıllardır çeşitli oyunlar denedim ama hepsi cacık. Hepsinin mantığı aynı. Bir tane oyun var sadece çok gerçekçi ve teferruatlı olan. O da aşırı teferruatlı oldugundan anlama/kavrama çok sıkıntılı oluyor.