@abirisebil çok güzel bir konuya temas etmiş. Zihnimdeki bazı boşluklar doldu. Onun dışında bununla ilgili bir araç yayınlamanıda bekliyoruz.
Hocam bir araç yayınlayacağım ancak bu aracı
kısıtlı olarak bedava sunmayı düşünüyorum. Takdir edersiniz ki, tüketilen kaynak + zaman + işçilik üsretlerini çıkarmayı planlıyorum. Bu tool üzerinde bir yılı aşkın zamandır çalışıyorum.
Ben düzenli olarak bir siteyi geliştireyim dediğimde yarı yolda kalıyorum. Nedeni ise, araştırmacı ruhum, beni hep denemelere ve ar-ge'ye itiyor. Bu nedenle sitelere yoğunlaşmaktansa, şimdilik planladığım 4 dil üzerinde semantic ve Latent semantic hizmet veren bir
content tools yayınlayacağım.
Bu tools üzerinde, yazdığınız/yazdırdığınız makaleler ister kendi sitenizde isterseniz kendi sitenizi beslemek amaçlı kullanın, kalite artırmaya yönelik bir tool olacak. Bu tool sayesinde hem makale/içerik kalitesini yükseltebilecek, hem de önemine göre, hangi içeriğe daha fazla yüklenmeniz konusunda sizlere ipucu verecek.
Şöyle düşünün ki, bir makale link ile sitenizi beslediğinizdeki fark ile, bu tool ile revize edilmiş bir makale link arasındaki farkı kendiniz rahatlıkla gözlemleyebileceksiniz.
Hatta makale satın aldığınız sitelerde dahi, hangi içeriklerin ekstradan oluşturlmasına kadar ipucu verecek.
Örnek vermek gerekirse, target keyword
Yemek tarifleri olsun.
- xxxx tarifleri - 606996
- xxxx yemekleri - 187096
- xxxx yemekleri tarifi - 176255
- Köfte tarifleri - 113614
- Çorba Tarifleri - 97469
- xxxx pilavı tarifi - 78747
- poğaça tarifleri - 69817
- xxxx salatası - 63745
- börek tarifleri - 63125
- salata tarifleri - 59790
- pasta tarifleri - 59492
- mezeler tarifi - 58542
- xxxx köftesi - 58052
- salatalar mezeler - 52005
- xxxx böreği - 51918
- diyet tarifler - 51386
.....
şeklinde devam eden bir Semantic listemiz var. Her konunun önemi puanlarla belirtiliyor.
xxxx ile belirtilen kısımlar, başına bir çok değişik kelimelerin geldiği bölümler ve önemleri gözüküyor. Tool içerisinde, bu bölüme giren liste de verilecek.
Yukarıdaki listeden de anlaşılağı üzere tam eşlemeli kategorilerden en yüksek puanı "köfte tarifleri" daha sonra "çorba tarifleri" alıyor. Ama alt kelime gurubuyla en önemli içerikler ilk 3 sırada yer alıyor.
Listeyi değişik sıralardan alarak verdim. Siz panelden makalenizi veya site adresinizi gireceksiniz, makale puanınız ve makale içeriğini artırmak için kullanmanız gereken içerik yazıları ve sitenizin kalite puanını artımak için, sitenize eklemeniz gereken konu ve kategorileri verecek sistem.
Her kelime için ilk 10 kelime grubunu ücretsiz, daha sonrakileri ücretli olacak şekilde hizmete açmayı düşünüyorum.
Konu hakkında forumdaki arkadaşların görüşlerini bekliyorum.