maniaccoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hep işverene çakan developer arkadaşlar:

Burada asıl piyasanın canına okuyan ve fiyatları düşüren alanında uzman olmayan/olamayan, OOP deyince "Hönk!" diye kalan, sene olmuş 2013 hala function yazan/yazmaya çalışan, ordan burdan arakladığı kod öbeklerini montajlayarak işverene yutturmaya kalkan ve elbette neticede stabiliteden uzak bir işe yaramayan scriptleri satarak piyasayı bezdiren arkadaşlarınızdır.

Yapmanız gereken işverene saldırmak yerine asıl bu arkadaşlarınızın üzerine giderek piyasadan dışlamak ve kendi aranızda belli standartlar belirlemektir.

Apaçık söylüyorum, yukarda bir arkadaşımız bana hitaben "Sana denk gelmemiş..." yazmış ama senelerdir sektörün içinde cidden Senior denebilecek birkaç developer ile çalıştım. Onlar da kendi yazılım şirketlerini kurdular ya da script yazdılar hayvan gibi para kaldırdılar vs.

Neticede çok kaliteli iş yapıyorsanız inanın değeri ederi çok yüksek ve işveren de bunu satın almak için cidden elini taşın altına koyuyor ancak ortada kaliteden eser yok ki!

Buyrun benim derdim de bu. En basitinden ZEND bilmiyor adam!

Dipnot olarak: İstanbul piyasası için konuşuyorum. Harika diyebileceğimiz PHP developer arkadaşlar 5-8k arası maaş alıyor ve ben dahil tanıdığım bir sürü insan aylardırrrrr Developer arıyor...
NetMaster adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Verdiğim sadece örneklemeden başka bişey değildi anlayışınız buysa diyecek lafım yok.

Siz şuna getiriyorsunuz lafı profesyonel developer ın burda ne işi var.

Kimse kimsenin ne yaptığını bilemez 5 8 k maaş alıyor diyorsunuz kendi ağzınızla o adamlar burda 1 gününe 50 TL ye çalışırmı ?

Çalışmaz değilmi o zaman neymiş ne kadar ekmek o kadar köfte ZEND Bilmiyor demişsin bir developer ın illaki zend bilmesine gerek yokki ZEND Bit kütüphanedir isteyen kullanır isteyen kullanmaz.

Herkes kendini içten içe bişeyler biliyorum diye kandırıyor ama kimsenin bişeyden haberi yok OOP ZEND ? oda ne falan

Ayrıca function lar oop zend v.s. hepsinde kullanılıyor.

Piyasayı aşağıya çekmektenmi bahsediyorsunuz evet isteyen çeker herkesin kendine göre bi pazarlama stratejisi vardır buna kimse laf söyleyemez isteyen 1k ya isteyen 100 liraya satar bunun getirisi önemli onuda SADECE YAZILIMCILAR BİLİR webmaster ım diye geçinenler değil.

Siz en güzeli hintlilerle çalışın yarım ekmek döner fiyatına 1 sayfa kod yazıyorlar.

Son olarak yazılım işi yetenek işidir o yüzden fiyatı iş veren değil yazılımcı belirtir işine gelende çalışır gelmeyende çalışmaz. Bu kanun gibidir siz değiştiremessiniz

Malatya adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Her mesajı okudum, o yüzden kısaca yazacağım, bu ücret istenen iş için çok çok düşük. Bunu yazmak da gönül borcum o yüzden ilan sahibi lütfen "isteyen çalışır isteyen çalışmaz , sana ne " diye çıkmasın yine karşımıza. Bizim nispeten genç ve tecrübesiz yazılımcı arkadaşlarımıza da , bu işi meslek edinecek işverenlere de yol göstermemiz lazım. Bir işveren bilsin ki bu fiyata adam bulması çok çok zor, "50 liraya bağlarım hacı" diye hayallere kapılmasın. Böylece hesabını daha iyi yapsın. Bu bağlamda işverene de yardımcı oluyoruz aslında. @maniaccoder gayet tecrübeli biri bu konularda, ben 5000 liraya adam bulamıyorum sen günlük 50 liraya adam arıyorsun da diyebilirdi aslında ama böyle bir yol izlemiş, o biraz daha işveren tarafında, ona da hak veriyorum.
Webolye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
hocam kusura bakma da zend bilmeyen developer olmuyor mu? bu mudur yani mantık? ben kendi kütüphanelerimi oluşturup çalışıyorum. zend, ci vs bilmiyorum ve kullanmıyorum. ne yani şimdi ben developer değilim de zend bilen mi developer? madem yorum yapılacak bari mantıklı olsun.

kaldı framework güncellemeleriyle uğraşıp, fonksiyonlarını kullanım şeklini çözene kadar kendi kütüphanelerimi oluşturup onlarla çalışmak sadece gereksiz kabalıktan kurtarmaz aynı zamanda fazladan zaman harcamanın da önüne geçer. zira kütüphaneleri sen oluşturmuşsundur. bir sorunla karşılaştığında nerede ne değişikli yapacağını aramazsın. güncelleme için beklemezsin.
maniaccoder adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
En basitinden ZEND bile bilmiyor adamlar dedim. Bu şart demedim. Kast ettiğim framework bilmiyor oluşlarıydı.
Webolye adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bilmek zorunda değiller. bu ne iyi ne de kötü yapar developerı. keza bende bilmiyorum. açıkcası pek umrumda da değil. sadece 1-2 ay önce youtube video upload konusunda lazım olduğu için kullandım. onun haricinde zend ile herhangi bir sevişmişliğim yok. sanıyorum ki tekrar da olmayacak.

konu sahibine not: jquery tıpkı mootools gibi bir javascript kütüphanesidir. ve javascript ile yaptığın her şeyi php ile yapamazsın. javascript client-side, php ise server-side çalışır.
MehmetcanK adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
O fiyata bildiğinide unutur zaten
Vaay Arkadaş Be Vaaay Arkadaş Bilmedimki Millet Benim Konularıma Bu Kadar Hasta Ve İlgili Bilsem Hergün Bu Tür Konular Açarım Bir Konu Açak Dedik Milletin Resmen İçine Oturdu Herkes Ekmeğine Baksın Be Kardeşim Konuyu Okursun İşine Gelirse İletişime Geçersin Sanane Fiyat Az Yada Çok İş Yapın Biraz Bırakın Bu Şeyleri Artık