AlperDemircan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yok hocam, yıkılıp yeniden yapılacak. Şimdi binada her kat 3 daire gibi ama ortalama olarak geniş sayılacak şekilde. Ve diğer binalar üçgen şeklinde anayola doğru uzuyor. Bir bizimki kaldı eski tip.

12 araçlık bir alanımız var diyeyim arkada. Yani binayı yeniden yaparken büyütebileceği, boşta olan alanımız. İnşaat mühendisi eş dostta inceledi.

Yani işi bilen adam hem kat eksiğinden dolayı direk 3 daire çıkarır, birde bu alanı kullanarak belki her kat için 4 dairelik bir proje çizdirip kendine 6 daire falan çıkarabilir. (Binanın önünde de arazi var. Diğer binaların tümü ön kısmı kullanıyor garaj niyetine, bir bizimkinde bahçe var. Zorunlu otoparkı ön alan yapabilir.)

Biraz karışık olduğu için önden araştırayım dedim. Eş dost varsa tanıdık bir baksın diye. m2 vs. bilmiyorum ama, en üst katlar dublex ve kat eksiğimiz var. Yıkıp sıfırdan yapacak. Ama katta 3 daire olmasına karşın 12 araçlık falan bina yapılabilecek bir alanımız var. (sıralı tüm binalar o şekilde, bu yüzden o alanı da binaya dahil ederse kata 4 daire fazlası ile sığacaktır.)

Yani bu iş olur da, bu müteahhitler neye göre girişir ne yapar hiç bilmiyorum. Daire başı çokmu para ister. Şimdi bazı daireler tamam dedi de, tam emin olmadan diğerlerini korkutmamak adına gizli araştırma yapıyorum.
müteahhit için mevkii önemi çok fazla, şuan binanız 5 kat ise bına yıkılıp, toprak analizi alınıp kaç kat olacağı bundan sonra belli olur.