Hocam gizli linkleri vs. bunları her türlü anlayacaktır Google zaten ve yerin dibine sokacaktır siteyi. Bunun bir çok örnekleri ile karşılaştım. Bile bile spama soktuğum da oldu siteyi sadece tepkisini merak ettim ne yapacak ne edecek.
Google noktalama işaretine göre kaç cümle olduğunu algılayabilen bir algoritmaya sahiptir. Yani ne kadar yazı kısa tutulup, noktalama işaretleri bir o kadar fazla kullanılırsa bir çok cümle oluşacaktır. Tanıtım yazısı verirken de o şekilde eğer link tarzı verilecekse kısa olarak noktalama işaretlerini fazla kullanmak cümle sayısını arttıracağı için kelime sayısı az da olsa cümle fazla olduğundan dolayı Google + puan verecektir. Çünkü asıl olan kurulan cümle sayısıdır. Kullanılan kelime sayısı değil.
Google'ın yaptığı açıklamalar, tamamen sıralamaya yönelik olan ve arama motoru optimizasyonu üzerine yapılan manipulasyonu azaltmaya yöneliktir. O yüzden ben dediklerinin bir çoğunun tersini uygularım.%95 reklam gelirinden para kazanan bir firma kalkıp şunları algoritmaya dahil ettik bu yönde değiştirdik vs. bilgi verip bunları uygulayın demez, diyemez...
Google, tanıtım yazıları linkten daha önemli diyor. Bence alakası yok linkler önemini asla kaybetmeyecektir, kaybetmez. Fakat kullanım tekniği vs. değişir. Bu şekilde milleti tanıtım yazıları almaya yönelterek sıralama algoritmasının manipüle edilmesini azaltmaya çalışıyorlar akılları sıra
Mesela page rank önemsiz diyor Google ama pr den uyarılar gönderiyorlar

Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu
Yemezler Google
Asıl soruma aslında cevap alamadım hocam verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim ama şimdi bu h4cklinkçi adamlar marquee ya da display: none kodları ile yok ediyordu bunu anlıyordu google eyvallah. Fakat font kodları ile footera atılan linkler footer rengi ile aynı olunca footer link muamelesi görüyor yani Google gözünde bir + puan alıyor adam diyebiliriz bence.
Link alım teknikleri değişti dediniz yukarıda ben de direk "a href domain başlık anchor text" olarak söyledim msn indir kelimesini örnek vererek, sizin link alma tekniğiniz nedir? Ya da google gözünde doğa görünmek için linkleri nasıl almamız gerek? Kodda mı değişiklik yapacağız ne yapacağız yani?