Old adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güzel bir paylaşım, güzel yorumlar da yapılmış. Bu işin mantığına inmek istiyorum.

Google bir algoritmaya sahiptir ve bu algoritma anahtar kelimeler üzerinden işliyor.

Alacağınız linklerdeki "anchor text"lerin mutlaka önemi vardır ama algoritmanın gördüğü tek şey sizin hangi kelimeden yüzde kaç oranında link aldığınızdır. Eğer %70 oranında sadece bir kelimeden link almışsanız algoritmanın mantığına ters düşmüşsünüz demektir.

Direkt anahtar kelimenize link alabilirsiniz, bunda hiçbir sakınca yok, faydasını da görürsünüz ama yüzde kaç oranında aldığınız çok önemli. Doğal yollardan link alan bir siteyi düşünün; kendi anahtar kelimesinde en fazla yüzde kaç alabilir? Sizce facebook'a link verenlerin yüzde kaçı >arkadaşlık sitesi< diye veriyordur? Kaç kişi bmw'nin resmi sitesine >araba< diye link veriyordur?

Bu doğrultuda konuyu açan arkadaşın verdiği tavsiyeyi sonuna kadar destekliyor ve şu şekilde ekleme yapmak istiyorum: "buraya tıklayınız, site, buraya bakın, faydalı bilgi, 'yazar ismi', 'sadece bölge adı' " gibi doğrudan alakalı olmayan anchor textleri de kullanın ki doğal görünsün.

SONUÇ:

Doğrudan alakalı olmayan terimlerden -örneğin-20 adet anahtar kelime listesi yapın.

Anahtar kelimelerinizden ve konuda verildiği gibi farklı varyasyonlarından -örneğin-30 adet liste yapın.

ve anahtar kelimelerinize daha çok link alımı yapın ama bir anahtar kelimenin payı yüzdelik dilimde %5-10 u geçmesin.
Konu hakkındaki genel düşünceniz için teşekkürler.

Hocam % yüzde olarak güzel bir konuya değinmişsiniz. Evet mantık sade ve sadece o. Yüzde değerlerini tam olarak bilemesekte net olarak yaklaşık olarka bazı değerlerde gitmek, seo da sağlam gitmektir. Benim yaklaşık değerlerim şu en son algoritma için ana kelime % olarak en az olacak daha sonra anahtar kelimeyi içeren kelime en fazla yüzde değerine sahip olacak ve url backlink değeri de ondan sonra gelecek bu şekilde yükselme kaçınılmaz oluyor.

Fakat istisnalarda olabilir tabi ki. Adam %95 anchor text yüklenmiş ama kaliteli backlinklere sahip bu da zarardan çok yarar sağlıyor. Google dereceden çok ilk olarak backlinkleri kalitesine bakıyor.

Hocam ayrıca şu var "tıklayın,bakınız" falan gibi linklemeler konusunda güzel yere değinmişsiniz. Mesela ben tanıtım yazının yarısını paylaşırken bi forumda olsun bir yerde vs. anchor text ile linklemek yerine alt sayfayı direkt olarak devamını oku şeklinde ya da ne bilim devamı burda gibi linkleme yapıyorum. En doğalı o zaman seo işi mantık işi. İnsan gibi düşünmek gerekiyor. Google o yapıya sahip zaten.

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 13:06:47 -->-> Daha önceki mesaj 13:02:32 --

syf01 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Hemşerim kardeşim senin paylaşımcı ruhunu seviyorum
EyvAllah kardeşim benim. Eksik olma

Herkesin kaliteli paylaşımlar yapmasından yanayım daima