Bilgiler ne kadar doğru bilmiyorum ama şöyle bir tablo var.
En büyük kozumuz finansman... Madrid, Londra'nın harcadığının 4'te biriyle bu organizasyonu yapabileceğini söylüyormuş. Yanlış bilgi vermeyim ama bizim finansmanımız Tokyo'nun 3-4 katı imiş. Kalan bütün kıstaslarda ise maalesef gerideyiz. Özellikle düzenlediğimiz diğer büyük organizasyonlarda (FIFA U20 gibi) seyirci sayısının az olması dezavantajımızmış. Oylamada etkili olacaktır ama çok etki edeceğini düşünmüyorum. Neticede "lobisi" iyi olan kazanacaktır. Umarım kazanan biz oluruz.
Resim doğru olma ihtimali yüksek fakat dediğin gibi finansman kozumuz ve istikrar kozumuz çok yüksekte. Projeler hazır. Hemen bugün başlansa 7 yılımız var zaten 3-4 yıla biter hepsi. Ulaşım için 3.havalimanı, 3.köprü, marmaray ve marmaray tarzı bir proje ulaşımı kısmen rahatlatacak gibi görünüyor. Kısmen avantajlı kısmen avantaj sahibi değiliz.
Bana göre vermicekler (inş verirler). Bunun çok sebebi olabilir ama aklıma gelen ilk defa müslüman ülkeye verilmesi, ilk defa aday oluşumuz, son 6 ay içinde yaşanan olaylar vs vs. herşeyin etkisi olabilir az ya da çok. En azından aday şehirler arasında yer olmak bile önemli bir olay. Umarım alırız.