Bir kaç noktaya değineceğim. Umarım ters anlamazsın.
Fikrimi kimseye açmak istemiyorum düşünce yapısını değiştirebilirsin. Fikrini küçümsemek veya geneldir demek için söylemiyorum ama, hiç kimsenin aklına gelmemiş birşey olduğunu zannetmiyorum. Çok düşük ihtimal öyle olsa dahi, bu forumda veya herhangi bir yerde de tüm kaynakları/gözleri açık, bir fikir görsem de onu hemen çalıp kodlasam diyecek birileri yoktur. Kaynağı olan insanların zaten uygulamaya sokmaya çabaladıkları 10 tane fikirleri var. Seninkisi 11. olarak kuyruğa girer.
10-15 bin lira bir iş kurmak için çok büyük rakamlar değil. Seni tenkit etmek için söylemiyorum sadece çünkü hepimizin yaptığı birşey, yatırımcı arıyoruz veya birileri bize 10 bin lira verip riske ortak olsun istiyoruz. Yatırımcı olarak masaya oturduğumda fikir dışında sen ne yaptın diye sormak isterim ben mesela? Kredi kartının limitlerini zorladın mı, sağdan soldan borç aldın mı, banka kredisine başvurdun mu? Fikiri uygulayacak kişi olarak sen bu riskleri alıyor görünmezsen, karşındaki neden alsın.
Bu fiyata nasıl ulaştın, bu forumdan veya Türkiye'den birinden teklif aldıysan, başka ülkelerden de teklif almayı dene. Burada 2000 dolar teklif aldığım projeleri, Hindistan'da 100 dolara kodlayanlar var. O yüzden 10-15 gerçekçi bir rakam mı, onu da biraz daha derin inceleyebilirsin.
Patent filan uzun, ona hiç girmiyorum, ama birinci paragraftakiler bunun için de geçerli, insansız araba filan yapmıyorsan şu aşamada patent konusunu dert etmene gerek yok.
Bütün bunların dışında, cofounderlab gibi siteler var, kendine ortak arayabiliyorsun. Zamanı veya parası olan insanlarla ortak girebilirsin bu işlere, ama dediğim gibi fikrini söylemeye hazırlıklı olmak durumundasın.