Şimdi bu ikili arasında sürekli olarak dönen mevzuyu basit bir şekilde şahsi görüşümle açıklayayım. S4'ün donanımına baktığımızda donanımsal olarak iPhone 5 den daha üstün özelliklere sahip bir telefon. Mesela S4'de 2 GB Ram bulunurken iPhone 5'de 1 GB RAM bulunur. S4 daha güçlü bir işlemciye sahiptir bla bla... Bu şekilde bir sıralama yaptığımız donanımsal olarak Galaxy S4 daha güçlü bir donanıma sahip diyoruz. Ancak olay işletim sistemine gelince işte orada durumlar değişiyor. Android işletim sistemi stabil olarak çalışabilmek için cihazdan yüksek donanım beklemektedir. Ancak iOS öyle değildir. Bu Apple'ın gerek bilgisayarlarında gerekse telefonlarında uyguladığı bir prensiptir diyebiliriz. Mesela 2.500 ile alacağınız 4 GB RAM'e sahip bir MAC ile aynı fiyata alacağınız windows işletim sistemini kullanılan 8 GB RAM'e sahip bir bilgisayardan aynı performansı alacaksınızdır. Hatta MAC'ten daha yüksek performans alındığı kesinlikle söylenebilir. Tabi bu durumda araya biraz zevk meselesi giriyor. Ben ilk akıllı telefonumu alacağımda gidip iki işletim sistemine sahip cihazıda inceledim. Bana iPhone daha stabil bir cihaz olarak geldi. Zaten kalitesinden söz etmeye gerek bile duymuyorum. Sende mümkünse iki cihazıda eline al ve ikisiyle de biraz uğraş. Kararına ver hocam.