aliny adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Ben hayvansever değilim. Ben canlı severim. Hiç bi canlı satılamaz. Satılmamalı. Sizin paranızın oyuncağı olmamalı.

Para kazanacam diye her yolu mübaha çevirdiniz.
Lütfen kelime oyunları ile demogoji yapmayın, siz canlı seversiniz de biz sevmez miyiz? Ki bende evimde bir can bakıyorum, çocuğum gibi ilgileniyorum, şimdi eğitimde tahsilini yapıyor

Bu konuda canlılar diye genelleyip yorum yapamazsınız çünkü burada tartışılan hayvanların satılması, ben insan alıp satan, bir insanda ben alayım besleyeyim diyen görmedim.

Sahiplendirme ile alınan köpeklerin %70i sokağa atılıyor, çünkü belli bir bedel ödememiş yada bu bedeli ödeyecek parası yok veya ben köpeğe para vermem diyecek kadar köpekleri değersiz görüyor (bu demek değildir ki bir köpeğin değeri paradır.). Haliyle köpeğe bakacak, aşılarını yapacak, mamasını alacak, besleyecek içirecek parası da yok. Ne yapacak at sokağa. Ya da köpek cins değil at sokağa, köpek kırma olduğu için dengesiz ve davranış bozukluğu var (mesela bu çok tehlikeli, ama sahiplendirilmiş hayvanın suçu ne?). Yine sahiplendirilmiş bu köpeğin kakası çişi var, sağlığı var, yeri gelecek ayağını burkacak yeri gelecek ishal olacak, ben benim köpeğimin duvarımı boyadığını biliyorum. Bakamayıp sokağa atacaklar.

Para ile alınmış bir köpeğin sahibi daha bilinçli olur, çünkü para verecek, ne alacağını, kendine en uygun cinsin ne olduğunu bilecek çünkü araştıracak, köpeği alacak ve bakımını yapacak, aşılarını yapacak. Sağlıklı bir köpek yetiştirecek...

Sokakta kaç tane sokağa atılmış cins köpek gördünüz? Ben şahsen bu yaşıma kadar 1 kez gördüm. Hadi siz 2-3 kez gördünüz bu cins köpeğin kayıp olabileceği hiç aklınıza gelmedi mi?

Yahu insan evlatları sahiplendiriliyor çocuklar dayak yiyor eziyet çekiyor duyan eden yok konu hayvanlar olunca biz canlı severiz. Yok böyle bir dünya.

gipsy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Para verenler sokağa atmıyor yani? hmm, peki. Ben size şuan tam şuan 10 tane ilan çıkarabilirim, cins köpekler, sokağa atılmışlar, parayla alınmışlar.

Neyse daha fazla bu başlığa girip okumayacağım, görmezden geliyorum, kolay gelsin.
Para verenler de sokağa atıyor ama sahiplendirilenler kadar değiller. Üzücü tarafı ve değinmek istediğim nokta bu. Hoşçakalın.
sinfulls adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sen para ile alınıp atılmış 10 adet göster ben ücretsiz alınıp atılmış 1000 adet göstereyim
Özetle budur...
time2code adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
işte siz 1000 tane gösteremeyesiniz diye sahiplendirme sözleşmesi diye bir şey var.
Sahiplendirme sözleşmesini destekliyorum ama kullanıldığı takdirde...

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 20:11:58 -->-> Daha önceki mesaj 20:06:44 --

gipsy adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Yazmadan edemiyorum ama siz başka bir gezegende yaşıyorsunuz sanırım. Neyse gerçekten bilgisizliğinize vererek şunu söyleyeyim, tüm barınaklar, hayvanseverler, haçiko, haydost, hayvist, sas ( satın alma sahiplen ) ve daha buraya bir çok kurum yazabilirim. Hepsi sözleşme ile hayvan sahiplendiriyor. Ben geçici ailelik yapıyorum, yani bu PARA ile alınan, sokağa atılan köpekleri evime alıp yuva bulana kadar geçici olarak bakıyorum. Tabi ki her para veren sokağa atıyor diye bir kaide yok ama benim bunu söyleme amacım şuydu : Sokakta, barınaklarda orad burada vs. binlerce yüzlerce cins, cins olmayan, yavru, sokak köpeği, hasta, yaşlı, genç yuva bekleyen can varken, sırf bencillik yapıp 800 tl verip yavru ve cins diye bir hayvan alınmasına karşıyım. Bir canı kurtarmak varken, ya da boşverin sahiplenmeyi, 800 tl bağış ile neler yapılabilir, kaç can bir süreliğine kurtarılabilir bunun farkında olmak gerek.

Dediğim gibi amacım kavga değil, her para veren de sokağa atmıyor elbette, ama çok cahilce yaklaşan arkadaşlar var, para verildiği zaman değer bilindiğini düşündüğü gibi.
Terbiyesizlik etmeyip beni hedef göstererek, cahil ithamıyla hakaret etmeseydiniz seve seve konuşur tartışırdım. Ama seviyesiz ve tartışmayı bilmeyen biri ile konuşursam kendime ayıp ederim. İyi akşamlar.