TurkLeecH adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
İnşallah, nazik hayvanlar dikkatli bakmak gerekiyor. Alacak kişi zaman ayıramıyacaksa süs güzeli koyacaksa uzak dursun zaten satmam. Ayrıca çocuk varsa oyuncak niyetine kullanmayacak. Hatta çocuk varsa satmayabilirim de. Zaten kuş bedavaya gidiyor diğer sultan papağanlarına göre.

Kuş = 40 TL
Yem = 10 TL (Petshop'dan alacaksınız. Titiz olmasına dikkat edin yemi koyduğu kaba elinizi daldırıp biraz yem alın avucunuza kir varsa almayın oradan. Ayrıca kuluçka zamanında ve genellikle kaliteli yemle beslemelisiniz. Ben sizin bütçenize göre yem markaları önerebilirim. İnternet üzerinden ucuza sipariş vereceğiniz sitelerde.)
Tedavi = Veterinere göre değişir. Tahminimce 15-20 muayene 20 tedavi = 35 - 40 TL
Kafes = Yuvarlak olmaması lazım. Eğer yanına bir erkek alacaksanız kuş size alıştıktan sonra alın. Hatta bir süre sonra şart olacak eş almak öbür türlü kızgınlık yumurtası yapıyorlar. Kafes yavru felan olduğunda rahat olması için 100 liraya ideal bir kafes alabilirsiniz. Durumunuz yerinde değilse salma kafes öneririm. Fakat salma kafeste besleme taraftarı değilim.
Yemlik, suluk araç gereçler= 15-30 TL (Yemlik, tünek(plastik olmayacak), Gaga taşı(Sonradan alınılabilir), Tül)

Yaklaşık: 190-205 TL civarı kuşu petshoptan alırsanız sadece kuşun fiyatı 90-100 lira

İnşallah, zaten 1-2 ay sonra bir ararım. Kuş ne yaptı diye? Artık anne baba istemediğinden satıyorum. Ayrı bir kafesim ona göre zamanım olsa satmam. Sadece Çiftlerime yetişebiliyorum.
geçiştirmelik değilde doğru dürüst yaşayabileceği bir ortam ortalama 300 lira civarına mâl olacak yani.
ben bu ayın ödemelerini bir çıkarayım önce kardeş. sonra tekrar bir daha gözden geçireyim. malum yaz ayları Eskişehir boş, işler durgun. Ogü çıkışındayım ben. Burada veteriner fln da var herşeyine bakılırda önce kendi kırık kanadımı iyileştireyim.