İsmim enver asutay kardeşim.Şimdi her fimra geliyor konuya direk copy paste yaptığı konusunun linkini ekliyor bırakıyor.Ya adam gibi teklif yapmıyor yada yapıncada yalanla dolanla yapıyor.
Buraya gelip %99 uptime diyor yada haftalık yedek diyor ancak hiç biri gerçek değil bunu hizmeti alınca görüyoruz.
Durum bu oluncada açık açık belirttim kesinti yaşayan ( illaki hepsi yaşar kesintiden kastım sürekli kapanmalar vs) firma istemiyorum dedim.Suspend olur cpu aşımı olur fatura geçiktiririz unuturuz.İnsanız nede olsa.Ancak direk suspend yapan firma ilede çalışmak istemem aylık 15-25 lirayı verecek güçteyiz şükür.Bir alo desin mail atsın olmadı pm göndersin haberdar etsin.
Çokmu şey istiyorum ?
Kişisel olarak belki hayır ama herkesi hesap edersek evet. Bir firmada ödeme geciktirenlerin sayısı zamanında ödeyenlerden her daim daha fazla oluyor. Herkese eşit şartlarda hizmet veren bir firma her geciktireni ararsa 1 tane personel sadece bu isle ilgilenir. Sizlere zaten gecikme ile alakalı e-mailler defalarca atılıyor. Ödeme öncesi 3 adet ödeme geçmesi 1 adet. Bu 4 maili görmezseniz unutmak değil takip etmemek olur bu. Bu tarz duruma yakalanmamak yada takip edemiyorum derseniz yıllık ödeme yapmanız mantıklı olanıdır.
CPU konusuna gelince , CPU konusunda olusturulan sorun sebebi bile suspen ediliyor. Misal sizin sitenizin yavaşlaması , girmemesi yada problem yaşamasının sebebinin başka bir müşterinin sitesi olmasını kabullenirmisiniz. 1 müşterinin sitesi yüzüne 100 tane musterinin sitesinin sorun yaşaması yanlış açıkcası.
Bu gibi durumlarda durdurulur ve site sahibine mail atılır. Şunu kabul etmek laızm eğer bilişim hosting işi yapıyorsanız maillerinizi daimi takip etmek zorundasınız. Misal en büyük firmalardan kabul edilen Hostgator sitenizi durdurduğunda ALO Enver Bey sitenizi kapatabilirmiyiz yada kapatıyoruz mu diyor ? Bu hiç bir yerde böyle değil , bunu bu tarz firmalar yerine verirsiniz aylık 500 600 TL hostinge onlarda bulursunuz.
Nacizane fikrim budur umarım istediğinizi bulabilirsiniz.