Biraz sinirle yazılmış bir yazı. Burada paylaşma amacım ise Forumdaki üyelerin bu konuda ne düşündükleri.

Moderatör eğer konu amacından saparsa Konuyu Sİlerse sevinirim...

Gün gelir dediler.
Gün gelir ve gereken değer verilir.
Acaba dedik, O gün geldi mi?
Baktık sanki bir kıpraşma var,
Sanki bir şeyler değişecek,
Sonra baktık ki ellerinde bir avuç şeker,
Birkaç bürokrat kapıda,
Tutuşturdular ellerimize,
Bununla avının dediler…

Meslek Lisesi, Memleket Meselesi…
Meslek Liselerinde Kontenjan Artacak…
Düz Liseler Kapanacak, Meslek Liseleri Açılacak…
Teknik Öğretmenler Hak Ettikleri Kadrolara Kavuşacak…
Teknik Öğretmenlere 28 Şubat’ta Yapılan Haksızlık Son Bulacak…

Daha birçok söylem, birçok söz, birçok “Ben Yapacağım” ile bir seneyi daha geride bıraktık.
Mühendislik Tamamlama ile bir parmak bal çalan ÖSYM – YÖK – MEB kıskacından beklenen haber birkaç gün önce geldi.
Atanacak olan 40.000 öğretmen için listeler açıklandı. Ve her şey KABAK gibi ortaya çıktı.
Meslek Lisesi, Değil Memleket Meselesi Birkaç Okulun Bile Meselesi Olamadı…

Bakınız Okul Öncesi Öğretmeni atasınlar. İhtiyaç var…
Sınıf Öğretmeni atasınlar. İhtiyaç var…
Ama gözünüzü seveyim en fazla atama yapılan DİN KÜLTÜRÜ ÖĞRETMENLERİ için nerede ne kadarlık bir ihtiyaç var.
Boşalan her binayı İmam Hatip Lisesi yapmaya başlayan bir zihniyet (Bakınız: Eski Sakarya Valilik Binası, Sapanca Meslek Yüksek Okulu Binası ve daha niceleri) Meslek Liselerini Bitirmek için ant içmiş gibi hareket ediyor.

Son icraat ise Meslek Liselerinin Özelleşmesi olsa gerek.
Öyle ya Özel Üniversitelerden gelen kazançlar yüksek, o zaman Eğitim Sistemini komple ÖZEL hale getirelim.
Peki, ne olacak bu sistemler.
Meslek Lisesi Sayısı azaltılacak, Kalifiye Eleman ihtiyacı artacak, Teknik Öğretmenler İşsiz bırakılacak vs. vs. vs.
Kısacası Eğitim Sistemi İHL – ÇPL arasında bir konumda sıkışıp kalacak.
Ya İmam olacaksın ya da Çok Programlı Lisede artık ne olursan…

Yıllar boyunca her türlü eziyeti İmam Hatip Liseleri sebebiyle yaşayan Meslek Liseleri artık tam anlamıyla saf dışı edilmeye çalışılıyor.
Sanırım ülkemizde tek meslek İmamlık olacak.
Teknik Eleman yerine Teknik İmam alınacak işyerlerine, İmam Güvenlik Uzmanları, İmam Matematikçiler, İmam Fizikçiler…

Şurayı netleştirelim.
İmam Hatip Liselerine karşı değilim.
Onlarda bir sistemin saç ayağı.
Ancak sırf İmam Hatipler yükselecek diye Meslek Lisesi ayağının yok sayılmasına da karşıyım.
Onca sene okuyan, tam bir Eğitmen olacağım diye düşünce içerisine giren Öğretmenlere 9 – 10 kontenjan atanmasına karşıyım.
Bebek avutmuyorsunuz. 70.000 den fazla Öğretmen Adayı olan bir sisteme Eğitimci alımı yapıyorsunuz.
Sanayinin ilerlemesi için olmazsa olmaz Meslek Liseleri için bir adım atıyorsunuz.
Ve alınan eğitimci sayısı bazı bölümlerde “0” iken bazı bölümlerde Lütuf gösterilerek 10 – 15 kişi olmuş.

Bakalım daha neler göreceğiz…

http://www.memurin.net/koca-koca-ogr...akale,116.html