DizayNet adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Sadece konu sahibinin mesajını okudum.

Hocam hangi domaini seçeyim keyword olanı mı akılda kalıcı olanı mı derseniz; aslında bu sektörünüze ve sizin çalışmanıza bağlı. Yani flash oyun sitesi açacaksanız eğer gidip keyword almanız daha mantıklıdır, ama şirket kuracaksanız yada ne bileyim farklı bi daldaysanız mesela sosyal ağ gibi tabi ki kısa ve akılda kalıcı .com domain almalısınız.

.gen.tr ile ilgili olarakta kendim bizzat yaşadığım için söyleyeyim bir portal sitesi için almıştım. Oyun portalı ve oyunun ismiyle aynı isimde. Bu sektörde yıllarca olan portal sitelerinin önüne direk oyunun isim aramasıyla sadece boş wordpress kurarak geçtim.

Demem o ki google yerel domainleri yerel aramalarda öne çıkarıyor. Yani bir nevi diyor ki kardeşim işin Türkiyeyleyse git Türkiye domaini al. Alacağınız sektöre bağlı olarak kısa ve/veya keyword .gen.tr domainleri tavsiye ederim.
Anlattıklarınızdan sonra .gen.tr ye olan kafamdaki ön yargıları sildim. Bazı arkadaşlarda gen.tr uzantısının dediğiniz gibi Türkiye iyi sonuçlar verdiğini söylüyor. Hatta çoğu kişi gen.tr yi övüyor. Bunca zaman neden gen.tr almadım anlamıyorum. Artık com net uzantısı doluysa alacağım ilk uzantı gen.tr olacak. yardımlarınız için teşekkürler.

Her ne kadar aranma hacmi aşırı fazla olmasada benim için yeterli olacağından hem keyword içeren hemde akılda kalıcı bir domain kayıt ettim.

Çoğu kullanıcı arama yaparken çıkan seçeneklerden seçerek arama yapıyor. Alınan domainin de google aramalarında otomatik tamamlamaya uygun olmasının bize artı kazandıracağını düşünüyorum. Konu hakkında yardımlarını esirgemeyen Ajiba ve DizayNet'e teşekkürler.