Gayet güzel dekore edilmiş, güzel bir mühitte bir ofis açardım; yaklaşık olarak 10 bin lirasını açılış ve malzemeye ayırırdım.
5 bin lira gibi bir fiyatı yıllık server ücretim olarak ayırırdım müşterilerime sorunsuz hizmet verebileceğim bir alanım olsun isterdim.
1 adet diksiyonu düzgün, konuşmayı bilen sağlam pazarlamacı,
1 adet sağlam PHP, Javascript, jQuery, AJAX ve MySQL altyapısı olan developer,
1 adet gerçekten çizim yapabilen, hayalgücüne sahip bir grafiker,
1 adet hatasız HTML, CSS dökümünü yapıp Javascript ve jQuery ile süsleyebilen developer bulurdum, araştırırdım iş teklifi yapardım
Bu 4 arkadaşa vereceğim 6 aylık maaşı şimdiden kenarıya atardım ki her şekilde paralarını ödeyebileyim. İşini hakkıyla yapan bu 4 arkadaş zaten bana fazlasını kazandırırdı ki buradaki PHP developer ben olurdum..
İlk aşamada kendi websitemizi özenle yapardık daha sonra 10000 kadar afiş bastırıp dağıttırırdım.
Yazılım ve tasarım bölümündeki 3 arkadaşla istekleri tümüyle karşılayabilecek bir içerik yönetim sistemi ve hali hazırda 7-8 tasarım yaptırırdım, 2 günde teslim site diye afiş yaptırırdım. Şimdi düşünelim.
10000 afişten 5000'i okunmadan atılsa, 2500'ü ilgilenmese 1500'ünün parası olmasa; 1000 kişi düşünse..
800'ü aman sonra yaptırırım dese; 200'ünden 100'ü kararsız kalsa. 100 kişiden 50 kişi site yaptırsa:
Gerçekten kaliteli bir hizmet sunarsanız eğer sağlam 50 tane referans demektir bu... Basit bir hesaplamayla 50 * 300 (sürümden kazanma mantığı) desek; 15000 TL para yapar, bu 50 referanstan sonra işlerin ardı arkası kesilmeyecektir zaten, kaldı ki internet reklamlarıyla bu katlanabilir