Cevabı vereyim hocam.Google milliyeti tamamen silsede Milliyet yine milyonlara oynar.Nasıl mı biliyorum?
http://www.alexa.com/siteinfo/milliy...r#trafficstats
Alexaya bakarsan "Which sites did people visit immediately before this site?"
Milliyete girmeden bi önce insanlar hangi siteye bakmışlar?
Site Percent of Unique Visits
1. google.com.tr 11.5%
2. facebook.com 9.4%
3. milliyet.tv 6.3%
4. skorer.tv 5.6%
5. google.com 4.3%
Yani google aramalrı ile google'ın aldıgı hit çok az
Neden öle haber haber diye abandıklarına gelince, herkes seocu olamaz.Bir haber sitesi yöneticisi seo dalında uzman olmayabilir.Orda adamın aklına öle esmiştir o an öyle gelmiştir.
Tekrar söylüyorum site haber sitesi.Millet haberi öğrenmek için siteye girer yoksa "Başbakan bugün nedemiş" diye aratmaz.Google milliyeti tamamen silsede milyonlara oynar yinede.Bişey değişmez.
Saygılar iyi çalışmalar
Millet başbakan ne demiş diye aratmaz mı dersiniz? Haber sitemizin Analytics sonuçlarından bazıları cümlenizle alakalı:
Örnek: "Başbakan hergün ne kadar koşuyor, Başbakan en son konuşması, başbakanın son konuşmasından öne çıkanlar" vb.
Şimdi ben sana adını vermeyeceğim, günlük 1 milyon+ hit alan bir haber sitesinden bahsedeyim.
Doğrudan girişlerin %60`ının yönlendiği 2. sayfa olarak İlginç Haberler, Magazin, Spor geliyor.
Haber okumak için haber sitesine giren kişi sayısını şuradan hesapla:
En çok tirajı olan gazete Posta`dır. Neden? Onlarca ek verir. Bulmacası çoktur. Cinsel bilmem neler vardır. Birde masaya serilir.
Haber okumak için gazete almaz insanlar çoğunlukla. Bunun için gazete alanlar bellidir, o gazetelerinde tirajlarıda TR nüfusuna göre içler acısıdır.
Kısaca şöyle diyeyim:
Milliyet bugün hitinden memnundur, fakat rakipleri milyon dolarlar kazanmaya başlamıştır. Yatırımlarıda büyümektedir.
3 ay sonra Milliyet birşeyler yapmak gerektiğini görür. 6 Ay sonra işe başlar. 1 yılda önemli yatırımlara imza atar. Bakınız: Hürriyet.
Bakınız: Mynet.
Neyse, sizde bir bakıma haklısınız. Herkesin fikrine saygımız sonsuzdur.
Şunu derse Milliyet bilemem: Benim ideallerim var, farklı bir şeyin peşindeyim. Benim kitlem ayrıdır. O zaman eyvallah.