Mantıklı bir yaklaşım. Özellikle kanal açıklaması kısmı ve niche kelime konusunda çok haklısınız.
Ama izlenme konusunda sıkıntı yaşayan birçok arkadaşımız mevcut ( bende dahil )
Daha önce denemedim bilmiyorum ama günün çok izlenen videosunun sahibini ve onun girdiği etiketleri ve başlıkla alakalı birkaç kelimenin etiket kısmına yazılması mantıklı geldi. Fakat alakasız bir videonun benzer videolar kısmında çıkması bize kârlı gelir mi bilmiyorum ama tabi hiç yoktan iyidir. İzlenmeyi de arttırabilir mutlaka.
Niche kelimeye gelince google adwords sayesinde oldukça kolay bir şekilde birçok kelime bulunabilir. O kelimelerle kanal açılması mantıklı ama o kelimeye ait videoların bulunması oldukça zor olabiliyor. ( Bunu denediğim için biliyorum şahsen çok kolay video bulabileceğim bir kelimeydi )
Kendi tavsiyelerimi söyleyecek olursam eğer vaktiniz varsa mutlaka güncel videoları yükleyeceğiniz 1 tane kanal olsun. Onun haricinde 1-2 ay kazanmasanız da niche kelime çalışmalarına özen gösterin. Kendinize en azından 500 tane kelime belirledikten sonra bu kelimelerden en beğendiğiniz 5 tanesine kanal açıp ( kelime kanal isminde geçsin ) o kanala göre videolar atıp açıklama ve etiket kısmında belirlemiş olduğunuz 500 kelimelerden bir iki tane girin. 500 kelimeyi iki dosyada tutun biri yedek olsun diğerinde kullanmış olduğunuz her kelimeyi silin. ( Yani her videoda aynı kelimeleri kullanmamak için )
Ben şahsen bu düşündüklerimin kesinlikle kazandıracağını düşünüyorum. İzlenme konusunda sıkıntı çekseniz de TMB oranı yüksek olduğu için az izlenip çok kazanılabilir. Hem fazla izlenip kimsenin dikkatini çekmeden işi götürebilirsiniz.
Paylaşım için teşekkürler.