Ben agnostiğim, yani bir yaratıcının var olup olmayışı beni ilgilendirmiyor, Kuran'ın da insan ürünü olduğunu biliyorum zaten. Müslümanların yanında sesimi çıkartmıyorum hiçbir şekilde, korktuğumdan değil, saygımdan.
Kuran'la ilgili 6 ay araştırma yaptım ciddi şekilde, çelişkileri gördüm, bu kitap benim kitabım olamaz dedim, reddettim.Henüz ateizm ile ilgili araştırma yapmadım, uzun bir zaman dilimi bulduğum an ateizm hakkında araştırma yapacağım.
Son yıllarda da dinsizlik oranı epey arttı, diğer gelişmiş ülkelerden bahsetmiyorum, o gelişmiş ülkelerin nüfusunun %50'sinden fazlası dini bıraktı zaten. Türkiye'de bile son 7-8 senedir ateist-agnostik-deist sayısında inanılmaz bir artış var.
Olaya şöyle de bakmak lazım tabi, Türkiye'de ve diğer Müslüman ülkelerinde sırf Kuran'da günah yazıyor diye o işi yapmayıp, sevap yazıyor diye o işi yapan insanlar var. O insanların aklında öbür dünya var, iyilik umrunda değil yani. (Herkesi kastetmiyorum sakın yanlış anlaşılmasın.) O yüzden Kuran bu kafada insanlar için var olmalı.
Çelişkileri bir kenara bıraktığımda; Ben ne kadar iyi bir insan olursam olayım, sırf inanmadığım için müslümanların kitabına göre cehennemde yanacağım.Bu bile benim dinden soğumam için yeterli bir sebep.
Genç evli çifti 3 ay kira ödemedi diye sokağa attıran hacı ile cennette olmaktansa, kediye ağlayan ateistle cehennemde yanmaya razıyım.