Merkez bankasının hazinesini yokluyorlar bence. Ayrıca bu duruma alışkın bizim ülkemiz daha önceden bunlar başımıza geldi.
Hazine (Müsteşarlığı) TCMB'nin en büyük ortağı olduğu için aslında TCMB'nin Hazine'si yerine Hazine'nin TCMB'si demek lazım belki.

Ama sen muhtemelen TCMB'nin rezervlerini kastettin. TCMB'nin döviz ve altın rezervleri büyük oranda mevduat zorunlu karşılıklarından oluşuyor. Yani bankalara yatırılan mevduatlardan TCMB'nin zorla aldığı kısımlardan (neden zorla alıyor? çünkü toplanan tüm mevduatı bankalar kredi olarak dağıtıp etrafa fazla fazla para saçsınlar istenmiyor; ekonominin gidişatına göre zorunlu karşılık oranı da ayarlanıyor [bkz. bir para politikası aracı olarak zorunlu karşılıklar!]). Bu rezervler aslen bankaya ait ama mevduat çekilmedikçe TCMB el koymuş oluyor bu varlıklara. Mevduatlarda çekiliş olduğunda bankalara iade gerekebileceğinden, bu rezervlerin TL'ye çevrilmesini de abartmamak gerekiyor.