Meraktan soruyorum.Herkesin projelerini özel mesaj olarak atmış hepsi çok güveniyor projelere 9sayfa olmuş konu peki iyimi o kadar projeler.sizin beğendiğiniz bak bu olur dediginiz kaç proje var? Meraktan soruyorum..
1-2proje var iyi dediğim ama onlardan söz verdim açıklamayacağım diye.
Proje ile fikri karıştıran bir toplumuz biz. Vatandaşın bir domaini var hatta bazısının domaini bile yok "bir projem var" diyor. Önce o arkadaşıma "hayır senin bir projen yok sadece bir fikrin var, önce bunu projelendirmelisin" diye anlatıyorum.
Bazı arkadaşlarım sağolsunlar direk projeyi benden istiyorlar

onlara da "proje yapılarak, çizilerek, maliyetler reel olarak fiyatlandırılarak yapılır" diye dilim döndüğünce yol göstermeye çalışıyorum.
Bazı arkadaşlarımın hâli hazırda yürüyen projeleri var. Hâli hazırda işi yürüyen arkadaşımı "yol haritası" anlatmak için arıyorum. Zira tabletten yazarken baya zorlanıyorum

bu arkadaşlar benim için gerçek girişimci olduklarından çok değerli. Çünkü fikri üretmiş, riski almış, yola çıkmış ve nasibini arıyor...
Bazı arkadaşlarımında bir miktar sermayesi ya da potansiyel sermayesi var. Onları da bazen ararım. Zira insanın elinde birikmişi olursa kararsız olabilir. Yanlış anlamasınlar diye asla sektör, ürün ya da şu iş demiyorum. Sadece ticari bilgilerimi paylaşıyorum.
Bazende bir arkadaşım 4 farklı fikir ile karşıma çıkıp bunlara nasıl yatırım bulurum deyince destan yazmamak için onunla da telefonda konuşuyorum

yatırımcının hangi şartlarda karşısına çıkılması gerektiğini anlatıyorum
Kısacası 1-2 proje dışında gerisi fikir. Ama bu coğrafyadaki insanların fikir üretip tartışması beni benden alıyor be hocam

çok mutlu oluyorum.
Benim anlatmamdan ziyade benle konuşanların konuya iki satır yazmaları önemli. Hiçyapmadı isem 50 civarı telefon görüşmesi yapmışımdır

en kısası 30 dakikadır sanırım