Delirmemek elde değil. Dizi sitem var. Adamlar sırf haber sitesiyiz nasıl olsa elleşen yok diye öyle bir kasmışlar ki.
http://www.gazetea24.com/haber/gunes...23526899.html#
İçeriğin url si her şeyi açıkça gösteriyor. Fakat daha vahimi içerikte saklı. Adamlar öyle bir keyword kasmış ki. Anahtar kelime yoğunluğu %8. 77 kez güneşi beklerken yazıyor. O kesmemiş kendilerini google da arama yapıp karşılarına çıkan sonuçları kopyala/yapıştır yapmışlar. Ama işte en önde bunlar yer alıyor.
hocam bilmiyorum dikkatinizi çektimi, bir kaç gün önce bu konuya denk geldim ve bu içeriği incelemek istedim, resmen spam yapmışlardı, google a spam olarak bildirdim ve benim gibi bir çok arkadaş bu url yi spam olarak bildirmiştir, çünkü hazmedilebilir bir şey değildi, sonra bu url yi yeniden kontrol ettiğimde hedef url anasayfaya yönlendirilmiş durumda.
Benim buradan çıkardığım olay şudur arkadaşlar;
1- Google çifte standart uyguluyor, bloglar ve içeriği belli olmayan sitelere çok önem vermiyor tek hatada silip atıyor.
2- news.google.com yayıncısı olduğu için özel bir uyarı alarak içerik kaldırılmıştır.
Benim geçen yıl ki panda ve sonrasında takip eden penguen güncellemesinden edindiğim tecrübe şudur,
google kaş yapayım derken göz çıkardı, yani spam sitelerin yanında içeriği kaliteli olan siteleride keywords olarak banladı, dolaylı olarak hala etkileri sürmekte.
Birde hiç dikkatinizi çektimi, mesela eskiden kafamıza bir şey takıldığında googlda arama yaptığımızda kesinlikle hemen sonuca ulaşabilirdik, spam da olsa aradığımız bilgiyi elde edebiliyorduk lakin şimdi böyle bir şey söz konusu değil, çünkü internette kaliteli içerik bulmak neredeyse imkansız hale geliyor, önceleri gerçek manada seo denilen şey vardı ancak ben şu anda buna inanmıyorum, mesela bir içerik aratıyorsunuz, tartışmasız hemen wikipedia kafada çıkıyor, önceleri böyle değildi seoyu iyi yapan kimse o çıkıyordu tepede.
Birde haber siteleri var şimdilerde başımızın belası, google güncel içeriği ön plana çıkaracağım diyerekten ortalığı dağıttı ve kendine özgün olan algoritmayı yerle bir etti, önceleri haber siteleri kendine ait konularda ön planda çıkarken şimdilerde her aramalarda çıkıyor, oyun, film, sağlık ve haber anlayışından çok uzak içerikler...
Yani daha çok fazla tesbit ettiğim nokta var ancak anlatsam çok uzun bir makale olur fakat çözüme ulaşmadıktan sonra ne söylesek boş, işte geliriz buraya konu açarız patates soğan domates diye kendi kendimizi yer dururuz, hepimiz hayallerimizin peşinden koşarak kafa patlatıp gece uykusunun tadını unutuyorsak bunun karşılığını google da çalışan bir kaç bin zeki mühendisin, webmaster aleminde neler oluyor bu insanlar ne gibi yollar izliyor nelerden şikayetçi diye araştırması ile alacağız fakat bu şu an için pek mümkün görünmüyor zira karşımızda sadece robotlardan örümceklerden oluşmuş bir iletişim sistemi bulunuyor, bunu webmaster arkadaşların çoğu bilir çünkü gelen cevapların hepsi aynı şablon üzerinden geliyor...
Sonuç olarak herkes bir çözüm üzerinde çalışsada henüz kimsenin bir şeyden anladığı yok zira google algoritması müthiş bir evrim geçiriyor ve dolaylı olarak biz bunun kayıp halkası olacağız...