Öncelikle geçmiş olsun üstad.
Elimde "bilgilendiren.com" adlı domain var.
Bu domain ile tamamen özgün ve kişisel yorumumuzu barındıran bilimsel haber, teknoloji haberleri, sinema & film, eğitim, bilişim haberleri vs. yapmayı düşüyoruz.
Haberler şu tarz özgün olacak. Atıyorum "Marsa gönüllü insanlar gidecek" haberini 3-4 farklı mecradan bulup, okuyup, anladığımızı okuduğumuz haberden kelime düzeni farklı olacak şekilde sitemizde paylaşacağız ve önemli kısımlara yorum katılmış şekilde.. Özgünlük bu tarz olacak.
Sitede her türlü haber ya da çöp haber olmayacak. Seçilmiş ve ilgi çeken haberler paylaşılacak. Bu haber sayısı maksimum günde 8 olacak. Sitede "Apple, Samsung'a patent davası açtı" ya da "Amd mi intel mi" tarzı haberler ya da konular açılmayacak.
Sitede Adsense reklamları kullanılacak.
Yukarıdaki anlattığım çizgide ilerlersek site tutar mı? Emeğimizin karşılığında yeterli miktarda para kazanır mıyız?
Cevabınız için şimdiden teşekkürler. Allah acil şifa versin.
Rakiplerinizden farkınız ne olacak?
O çöp haberleri yayınlamazsınız bilinirlik sürenizi uzatırsınız sevgili dostum.
Tüm dünyada asparagas başlık doğru haber (diğer bir yumuşak soylemle çarpıcı başlık) kullanılır.
Neyse gelelim projeye,
Ülkemizde internet okuyucularının toplamı gazete, mecmua ve kitap okuyucularının toplamından kat kat fazla bu doğru...
Gün geçtikçe internette okunacak mecranın kirlendiği ve yeni mecralara ihtiyaç duyulduğu da doğru...
Ama bu sizin dediğiniz gibi masaüstü gazeteciliği ile mi yapılmalı bilmiyorum...
Ben olsam bu siteyi ilginç bilgiler veren bir site yapardım ya da nöbetçi eczanelerden vapur saatlerine kadar her türlü gündelik bilgiyi veren bir site haline getirildim. Ama madem siz madem teknoblog ya da teknoloji haberleri sitesi yapmayı planlıyorsunuz önerim yabancı sitelerdeki teknoloji haberlerini daha ülkemizde yayınlanmadan tercüme edip yayınlayın derim.
Biraz hit alınmada samsungtan Apple a , casper dan tridente nekadar marka varsa hepsinden numune ürün ister ürün incelemesi yapardım. Ama günlük en az 20k hit şart sadece teknoloji alanında.
Reklamda da asla adsense işine girmem.