Ali arkadaşın konusunu görünce tavsiyeler ve fikirler almak için açmak istedim.

Adım Erdem,İzmir'de yaşıyorum bende Ali gibi 97 doğumluyum.Bilgisayar ile 2006 yılında tanıştım.Bilgisayara ve elektronik cihazlara küçüklüğümden beri bir ilgim vardı fakat asıl zevkli olan yazılıma geçen sene okuldaki c# derslerimizle başladım.

Elektroniği,programlamayı seviyorum.Bir devre ile uğraşırken de hoşuma gidiyor bir bilgisayarlada uğraşırkende.

Şimdiki durumum şu şekilde diyebilirim;
-Okulda önce algoritma sonrasında c# dersleri gördük.(sadeleştirilmiş düz bir mantıkla)
-7.sınıfta bir ara web site merakım için 2-3 gün html ile uğraşmıştım.(Keşke o zaman devam etseydim veya c# falan bulup onunla uğraşsaydım)

Hedeflerim;
-C#'ı olabildiğince iyi bir şekilde öğrenip pratikte olabildiğince kapsamlı bir şekilde kullanabilmek istiyorum.
-Sonrasında Html veya PHP'yi öğrenip aynı zamanda web programlamayıda olabildiğince iyi bir şekilde öğrenip kullanabilmek istiyorum.
-Alt seviye bir programlama dili ile daha gelişmiş programlama olanaklarından faydalanmak istiyorum.
-Zamanın güncel mobil platformlarından biriyle ilgilenip o platformla ilgili programlamada yapabilmek istiyorum
-İlk önce temel elektronik bilgilerimi tazeleyip(Okulda hafiflendirilmiş bir şekilde görmüştük) sonrasında devreler yapıp ilerledikçe pic'e geçerek orda da programlama yapabilmek istiyorum.

Şimdi hepsinde çırak olacağına birinde usta ol diyebilirsiniz fakat bence bu bilişim işi benim için 2'ye ayrılıyor programlama ve grafik.Grafik (3d max vb. ilgim alakam ve isteğim olmadığı için ben programalamada olabildiğimce özgür ve iyi olmak istiyorum)

Zaten bu kadar çok dili öğrenmek istememin nedeni bu.İstediğimde telefonuma istediğimde bilgisayarıma,istediğimde akıllı televizyonuma program yazabilmeliyim.

Okulum ve Bölümüm:
-Okulumda veri tabanı bölümü yoktu sadece web tasarım vardı bende istemeden de olsa seçtim çünkü farklı bir okul şimdi kim gidecek diye.Fakat şimdi pişman gibi hissediyorum.Veritabanı için farklı bir okula gitmem mantıklı olur mu bilmiyorum ama şuanki okuldaki izlenimlerimden okuldaki programlama öğretmenimizin ilgisi ve iyi anlatışı sebebiyle gitmek istemiyorum.

Çalışma şekli,türü ve tavsiyeler;
-PM ile bilgili tecrübeli abilere,arkadaşlara sordum sağolsunlar daha iyi öğrenebilmem için kendi fikirlerini ve tecrübelerini paylaştılar.Sizde programlama dillerine nasıl çalıştığınızı ve nasıl çalışılması gerektiği hakkında tecrübelerinizi aktarırsanız sevinirim.

Ben şu şekilde çalışıyorum:
-Kitaptan okuyorum sonrasında deniyorum eğer anlamışsam,kullanabiliyorsam okumaya devam ediyorum
-Ertesi gün dün ne yaptım diye bir kısa tekrar yapıyorum.

Mesleki hedefim;
-Alanında çok başarılı bir bilgisayar mühendisi olmak.Bunun için sayısal derslerimdeki başarısızlıklarımı telafi etmem ve de ingilizceyi çok iyi bir şekilde öğrenmem gerekiyor.

Çalışma kaynaklarım;
-İnternet
-C# için Sefer Algan'ın Her Yönüyle C# 4.0 kitabı

sefer algan'ın kitabını iyi bir şekilde okuyup kavrayınca farklı c# kaynakları aramaya koyulacağım.