Merhaba arkadaşlar, r10'da tanıyanlar elbet vardır beni fazla olmadı katılalı fakat birçok dostluk edindim, birçok alışverişimde oldu. Artık FORUMDA ticari bir faaliyette bulunabilecek kapasitede hissediyorum kendimi.
Kendimden bahsedecek olursam 4 yıldır özel bir firmada reklam promosyon işi yapmaktayım (şef). Dijital baskı ve promosyon baskılar konusunda yeterince bilgi / tecrübe'ye sahib olduğumu söyleyebilirim.
Hali hazırda şu anda imzamdada bulunan çekiliştede görüleceği üzere t-shirt ve bardak ürününü çekiliş ile dağıtıyorum. Dışarıdanda talep oldu ve onlarıda karşıladım. Güzel bir ilgi gördü ürünler ve bu şekilde ürünleri satışı amacıyla forumda ürünleri tasarlanması ve pazarlanması konsunda kendime ortak arıyorum.
Yapacağımız İş:
Kendimiz tarafından hazırlanacak tasarımları (Geek kesime) forumda daha sonrada da ek olarak özel bir web sitesiyle bunların satışını yapacağız.
Ortak Olacağım Kişiden Beklediklerim:
Tasarım konsunda bilgi sahibi ise yapacağımız ürünlerin tasarımına yardımcı olması. Tasarım konusunda bilgi sahibi olamayabilirsinizde e-ticaret geçmişiniz varsa özellikle forumda bunun pazarlanması, konunun güncelliğinin sağlanması, geri dönüşlerin yapılması ayrıca ileride web sitesi için de yardımda bulunması. Mümkünse seo gibi konularda tecrübeli. Eğer stoklu bir ürünse kargolamalarda yardımcı olacak.
Gelir Dağılımı:
Öncelikle para birinci planda olan arkadaşlarla iş yapmam. Kendime parayı birinci planda tutmam. Satışlardan gelen rakamın karının %40'ni ortağımla paylaşacağım. (Maliyetlerini anlaştığım arkadaş görüşürüz)
Sermaye:
Ortak olacağım kişiden sermaye talebim olmayacaktır. Zaten kar ortaklığıdır. İlerideki süreçte satışlarımıza göre stok gerekirse konuşulur.
%100 Risksiz bir iş olduğundan (sipariş üzerine baskı) herhangi bir iki taraf içinde zarar söz konusu değildir.,
Bu işi tek başıma forumda pazarlayabilirdim fakat işim gereği online sürem az. Ayrıca tek yapılacak bir işte değil, hem pazarlayıp hem üretimleriyle uğraşmak.
Sormak istediğiniz sorular var ise belirtirseniz sevinirim.
Lütfen Sadece E-ticaret hakkında bilgi sahibi olan arkadaşlar ilgilenirse sevinirim.