1 - 1.5 sene once, su sogutmasiz torna, freze vb. makineler uzerinde bir projeye dahil olmustum, kesici uc olarak seramik malzeme kullanip gelistiriyorduk, tabi biz ciktik yenielri devam ediyor, su an ne durumda bilmiyorum. Fakat bunun yaninda sogutma olarak kurubuz denemistik ben ve 1-2 arkadasim daha (-75 derecede kuru buz), fakat isinan malzemeye sok etkisi yaptigi icin kimyagerlerden buzun sicakligini yukseltmelerini istedik, yine ayni sekilde projede olan arkadaslar buyuk ihtimal gelistirmislerdir. bu konuda calisma yapabilirsin.
Yada Boru fabrikalarinda, dikisli borularda, borularin ic kisminda artiklar olusur, bunu da ufak bilyeler firlatilarak (misketleme denir) borunun ic temizligi yapiliyor. Bu kuru buz olayini Burda uygulamistik, ekolojik acidan bir gelisimdi. Saniri mTurkiyed ehenuz yapan yok, bu daha iyi olabilir senin icin. Proje kisaca soyle:
Borularin (veya herhangi bir malzemenin temizlenmesinde) metal parcalari yerine kuru buz kullanimi. metal parcalari daha sonra atik olarak karsimiza cikiyor, fakat kuru buzu firlattiginizda hem malzeme temizlenmis oluyor, hem kuru buzun carpmasindan dolayi cikan sicaklik ile sivi hale donusmedne direk gaz haline donusup ucuyor. Sonuc: Temiz ve sifir atik.
iyi calismalar