Sevgili R10'lular. Malumunuz Fındık hasatının bitmesiyle ben de bir konu açayım dedim. Öncelikle söylemek isterimki bu fındık yöre halkının deyimiyle "çerezlik" fındıktır. Yıllardan beridir bu bahçeye ne bir gübre, ne bir ilaç, ne bir zararlı ya da fındığın gelişimini etkileyici bir kimyasal kullanılmamıştır. Bu bahçenin fındıkları aile,akraba vs. ile birlikte yemek için ayrılmış bir bahçedir. Diğer çoğu fındık üreticisi satış amaçlı ürettiği fındıklarda gübre ve otunu temizlemek için zararlı kimyasal kullanır. Dikkat edelim. Bu fındık
Tamamen Organiktir. Bu yüzdende
stok kısıtlıdır.
Kısaca Fındığın Faydaları:
Alıntı
Çok iyi bir enerji kaynağıdır, vücuda güç ve enerji verir, beden ve zihin yorgunluğunu giderir.
Fındık, kalp ve damar sağlığı açısından çok faydalıdır. Kolesterolü düşürür, kalp ritmini ayarlamaya yardımcı olur.
Düzenli olarak her gün fındık yemek kalp krizi geçirme riskini azaltmakta çok etkilidir. Kansızlığa iyi gelir, vücut ve kemik gelişimini destekler.
Hamilelerin hem kendileri için hem de doğacak çocuk için fındık yemeleri çok faydalıdır.
Cinsel gücü arttırır, varislere iyi gelir.
Fındık, soğuk algınlığı ve akciğer hastalıklarına da faydalıdır. Ayrıca, cildi güzelleştirdiği bilinmektedir.
En önemli özelliği ise kansızlığa çok iyi gelmesidir.
Giresun fındığını diğer fındıklardan ayıran özellikler:
Alıntı
Daha yağlı olduğundan daha kalitelidir. Bu yüzden de daha pahallıdır.
Kuru,yağsız bir fındık değildir ve mükemmel tadı vardır.
Çikolata şirketleri ve diğer fındık satım yerleri genelde Ordu fındığı kullanır, daha ucuz, yağsız diye sakın bu Giresun fındığı ile karıştırmayın. Hiç kuşkusuz tombul yağlı Giresun fındığı daha tatlıdır. Adıda zaten Giresun Kalite fındık diye geçer.
Fındık tamamen el ile ayıklanmış, el ile kırılmış ve özenle kavrulmuştur. Kuru fındıktır yaş fındık değildir, patosa girmemiş gübreli fındık karışmamıştır.
Bahçe gübre, ilaç vs. görmediğinden ve bu seneki sıcaklardan dolayı erken olgunlaştığından bazı fındık kabuklarının içinde fındık bulunmamaktadır. Bu yüzden kabuklu fındık satışına olumlu yaklaşmıyorum. Sattığım fındığın kalitesinden emin olmak için Kabuksuz ve Kavurma fındık satışım vardır.
Bu fındıktan yiyince emin olun daha önce yediklerimiz fındık mıydı diyeceksiniz ^^
Kargo Hariç Fiyatlar:
Kabuksuz İç Fındık: 20TL
Kavrulmuş Fındık 30TL