abirisebil adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Çok sayıda yabancı içerikli kalitesiz ve illegal siteden size link geliyor. Bu linkler mayıs-haziran ayı içerisinde temin edilmiş. Sanırım siz de haziran-temmuz ayı içersinde düşüşe geçtiniz.

Eğer bu linkleri siz aldıysanız hata yaptınız demektir. Eğer siz almadıysanız linkleri kaldırtın. linkleri reddederseniz, siteniz eski haline dönebilir. Ama bu kesin değildir.

Algoritmik olarak -30 ila -100 arası ceza aldıysanız bu durumun düzelmesi çok zor.

Eğer Webmaster Tools üzerinden manuel spam uygulandı uyarısı aldıysanız işiniz çok kolay. Umarım manuel işlemdir. Diğer türlü oldukça zorlanabilirsiniz.
Selamlar hocam. Tam aynısı olmasada benzer bir durumlada ben karşılaştım. Ve bende düşüşün nedenini 1 yıl falan önce aldığım / yaptırdığım 2-3 seo çalışmasına bağladım. bu nedenlede "link reddetme" aracını kullanmak istedim. Sizin bir yazınızda "UYARI ALMADIKCA" link reddetme aracını kullanmayın dediğinizi okumuştum. Şimdiyse arkadaşa kullanın diyorsunuz. Bunu açıklarmısınız lütfen?
Not: bu yazım bir eleştiri değil, sizin sözlerinizi önemsediğim için görüşünüzü merak ediyorum.