Akreptr adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
sadece sunucudaki tanımlı mail ip adresini değiştirirsek yeterli olur mu?

--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 15:11:34 -->-> Daha önceki mesaj 15:02:47 --

Sizde haklısınız, ancak sunucularımızda sadece kişisel siteler mevcut, ftp bilgilerini müşteriye vermiyoruz. sadece içerik ekleyip eposta gönderiyorlar. Spam gönderimi yapacak kimse yok.

Muhtemelen başka bir sorun var.
Ben zaten bana tanımlı olan ip adreslerinden biri ile değiştirilmesini istiyorum. Bu benim hakkım değil mi?
Bu sizin bildiğiniz olay sadece. Scriptleriniz yada ayarları doğru yapılmamış sistemden ve yahut sitenizdeki formailden sizden habersiz milyonlarca mail gidebiliyor.

Şunu artık kabul edelim Mail Hosting artık ayrı bir kavram. Normal hosting ile gelen basit usul mail olayları eskisi gibi değil ne yazık ki. Neden derseniz ;

1. Spam firmaları çok güzel bir kendilerine pazar olusturdular. Fazla mail yolladın, maili hızlı yolladın, içerik şöyle , bu böyle bahaneler ile listelere alarak para talebi.

2. Müşterilerin ve sunucu yöneticilerinin ( Özellikle hosting - vps ) SPF , MX , DK , RDNS gibi kayıtlar hakkında bilgi sahibi olmaması ve hiç yapmaması.

3. Bülten, bilgilendirme, resim , üyelik bilmem nesi gibi durumlardan 1 sunucudan günde 10 binlerce mail çıkışı.

4. Basit mail sisteminde kayıtlı olan mailden büyük içerikler , illgeal linkler ve mesajların gitmesi.

5. En saçma ve adil olmayanı aynı class üzerindeki bir lalenin ne yazık ki yaptığı işlemden dolayı /24 blackliste girmesi.

6. Yazılımlarda formaillerde ne yazık ki insanımız SMTP kullanmamak adına direniyor. Sadece 3 satırlık güvenli mail olayını yapmak istemiyor olması.

Kısacası bunlar başlıca nedenler , yakın zamanda mail hosting normal hosting 'den daha pahallı piyasalara gelecektir emin olun.