Uploader arkadaşlara veya bilmeyen arkadaşlara yardımcı olacağını düşündüğüm kısa bir dipnot aktarmak istiyorum. Malumunuz sunucu fiyatları Avrupanın ekonomik krizden yavaş yavaş çıkmasıyla birlikte pahallanmaya başladığını söyleyebiliriz birkaç ay önce satın aldığımız sunucu şimdilerde bir kaç kat avro fiyat aralığına ulaşmış durumda doğal olarak windows sunucudan kopamayanlara ancak windowsta yaptıklarının çoğunu linuxta yapamayanlar linux geçemiyorlar yıllardır linux kullanıcısıyım programcı yada yazılımcı olmadığı baştan hatırlatayım sadece bir hayalperestim okadar
Linux geçemeyen arkadaşlar için özelliklede uploading işlerde iştigal eden arkadaşlar için bir kaç püf nokta bilgisi vermek isterim
Kullandığım Sistem :Linux
Kullandığım Dağıtım : CentOS 5.9 i386
Yaptığım Kurulumlar : KDE Desktop, vnc server , vine , winrar , bittorent uygulaması, filezilla
VPS kullanıyorum
Sunucu Maliyeti : 15 Türk Lirası ( Aylık lütfen sunucu firmasının adresini istemeyin reklam için bu makaleyi hazırlamadım)
Malumunuz arkadaşlar windows programlarını kurupta çalıştıramadığımız zaman linux hiçbir anlamı yok bizim için ancak eğer sadece basit bir ssh ekranından ibaret olan linux sunucumuzu bir uploader canavarına dönüştürmemizin hiçte zor olmadığını anlatmak istiyorum
Burda uzun uzadıya kurulumları anlatcak değilim isteyen olursa ücretsiz yardımcı olacağımıda burdan bidirmek isterim
Linux sunucunuzun centos olması 32 bit olması gerekiyor. centos 5.5 ideal. Eğer vncserver ile gelmiyorsa bunun kurulumu sırasıyla kde masaüstü kurulumu vncserver kurulumu ve vine kurulumuyla bitiyor vnc wiver ile sunucunuza aynı windowstaki gibi uzak masaustunden baglanabiliyorsunuz. Sırasıyla winrar ve bittorenti vine yardımıyla windowsta alıştığınız gibi kurduktan sonra herhangi bir toplu caps alma programını kurmanız yeterli oluyor ve videolarınızı toplu caps almaya başlıyorsunuz. sonra filezilla ile istediğiniz filehostinge upload ediyorsunuz ve evreka en güzelide linux sunucunuzun size baştan kurulup gelirken vermiş olduğu apache server etkeni bu sayede ftp illetiyle uğraşmadan direkt remote upload yaparak hepsini gerçekleştirmenizde mümkün
Burda bu konuyu neden yazdığımız soranlara yada biz biliyorduk durumundaki arkadaşlar onlar biliyorlar ne güzel bilmeyenler öğrensin mantığıyla yazıyorum
Uploader piyasası bildiğiniz gibi daraldı sunucu fiyatları aldı başını gidiyor linux ile bunu çok daha az paraya aynı özelliklerden belki üstün makinalarla yapabilirsiniz. Belki windowsun tüm yaptığını yapamıyoruz ancak temel uploader programları olan üçüncü parti programları
winrar
bittorent
filezilla
jdownloander
mediapalyer calasic
codeck pack
gibi pek çok ücretsiz yada bedava dağıtılan programları kurabiliyoruz tabiki php bilgisi olanlar linuxta harikalar yarattıkları bir gerçek ancak bizim gibi kod bilgisi olmayan yazılımcı olmayan uploaderlar için ilaç gibi geleceğinden eminim