DincheR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
bir niche buldum ve bu niche'in com net ve org uzantıları dolu ama kullanımda değil. En iyi alternatif hangi uzantı olabilir?

ayrıca anahtar kelimenin aylık aranma hacmi 6.600 ve yaklaşık TBM 2,18
sizce değer mi? (ingilizce)
HodriMeydan adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
arkadaşlar niche için illa .com mu olamlı ? .blogspot olsa olmaz mı?
HoffnungTR adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Güncel
Soruları cevaplamaya çalışacağım sırayla.

İki soru sorulmuş birincisi hangi uzantı ikincisi sizce değer mi sorusu. Asıl kilit nokta ikinci soru. Hedef ülkeye yönelik uzantı kullanılabilir, tireli domain alınabilir, arkasına başka kelime eklenebilir vs. bunlar asıl mevzu değil.

Ama biri çıkmış demiş al bir domain kaybedeceğin domain parası diye, belki kendine göre haklı olabilir. Bana göre yanlış. Bir niche sitenin maliyeti zannedilenden daha fazladır. Aşağıdaki aşamalardan hepsinin kendi maliyeti var.

- kelime analizi
- domain
- host
- cms kurulum / tema / dizayn
- makale
- iç seo
- dış seo

Ne kadar tecrübeli ve yetenekliyseniz maliyet o kadar düşer. Ama her niche tutmaz. Bunun da nedeni çoğunlukla verilere dayalı değil kehanete dayalı analizdir. Bu yüzden gözü kapalı bu işlere atlamadan önce analizlerinizi iyi yapın. Kaybedeceğiniz isteğiniz olur bir daha da dönüp arkanıza bakmak istemezsiniz.

1- kelime gerçekten bu kadar aranıyor mu? adwords aracına güvenmeyin. Modası geçmiş olabilir, sezonluk bir arama sonucunu vermiş olabilir gibi... çeşitli nedenlerle oradaki rakam her zaman tutmuyor. Tecrübenizi kullanarak ne kadar araç varsa tarayın gerçek aranmasını tespit edin.

2- reklamveren var mı, kaç tanedir, kimlerdir, ne satıyorlar. Niche sitenin başarısı büyük oranda buna bağlıdır. Aksi halde alakasız reklam çıkar niche mantığından uzaklaşırsınız.

3- kaç para kazanacağım? Bu kendinize sormanız gereken belki de en önemli sorudur. İlk sırada çıkan kim var, bu işten kaç para kazanıyor. 6 k arama 2 lira TBM değer mi yanlış sorudur. Doğru soru gerçekte bu kelimede çıkan site kaç para kazanıyor? Bunu incelemek zorundasınız. İlk sırada çıkan sitenin CTR olarnı nedir. Bu bir marka mı değil mi?

4- ilk 50 de kaç tane anasayfa var. ne kadar çoksa rekabet o kadar fazla olabilir.

5- bir diğer önemli nokta rekabet zorluğu. rakamla bildiğiniz kelimelerle kıyaslayın. (ranking difficulty)

Bunların hepsini göz önünde bulundurmalısınız. Bir başka soru blogspot sorusudur. Ona da kısaca değineğim. Blogspot yabancı aramalarda her yerde çıkmaz. Türkçedeki kadar kolay değil. Kendi aramanızı ve benzer aramaları inceleyebilirsiniz. Kaç tane blogspot var ilk 50-100 de? Eğer birkaç blogspot bu barajı kırmışsa işiniz daha kolay. Hiç yoksa zor ama imkansız değil. Fakat çok iddialı, aşırı pahalı kelimelerde imkansız oluyor. 20 - 30 k US aranması olan yabancı kelimelerde bakıyorum blogspot domaini boşta. Sebebi belli. Bir domain almanız her zaman daha çok tavsiye edilir.

Genel olarak az aranmalı karlı nicheler mns (micro niche site) kategorisine giriyor. Bir niche sitenin binlerce, yüzlerce backlinki olmamalı. Aşırı rekabetli kelimelerde authority site yamakla küçük çaplı niche site yapmanın mantığı çok farklıdır ve bunu birbiri ile karıştırmamak gerekir.

Üşenmedim oturdum yazdım Umarım yeni başlayanlara yararı olur.

Bol kazançlar.