Ben hı bıryerden lınk almadım.Cok temız gıdıyordu sıte ama ne olduysa bırden oldu.Ben bıraz arastırdım youtube kanalımda yayınladığım vıdeolarıcekişler.Sanırım sorn bundan kaynaklı olabilir.
Hocam bu listedeki sitelerin çoğu botla içerik çeken siteler ve çektikleri içerikte sizin linkinizde var mesela resim bulma gibi,sitedeki resimleri çekip o sitede resim aratıldığında sizin sitenizdeki resimleri getiriyor.
Aslında iyi huylu tümör bunlar, hepsini incelemedim..İyi huylu dediysek yinede alınması lazım 1. sitenizin içeriğin özgünse,aynı içerik onlarda da olduğundan kopya içerik gibi oluyor, 2. bu siteler botla içerik topladığından sitenizi arka tarafta sürekli meşgul ediyorlar, bandwith yiyorlar, siteniz yavaşlıyor.
Son olarak bu sitelerdeki linklerin çoğu nofollow linkler yani zararı yok google için.. Hepsini incelemedim listedekilerin, ama siz daha çok PR6 ve üzeri sitelerden tanıtım yazısı veya link aldıysanız onları önce kaldırın..
EDİT:
Bu listedeki sitelerin en az birkaçı neredeyse bu forumdaki tüm arkadaşların linkini içerirler, 3-5 tanesi benim SİTENİZE BAĞLANTILAR bölümümnde de var, dediğim gibi otomatik botla link veya içerik çeken siteler..
Bunları engellemenin yolu kullandıkları BOT isimlerini bulup robot.txt dosyasından engellemek yada robot.txt dosyasına sadece google bot,yandex bot,bing bot,yahoo bot girişlerine izin verecek kod yazmaktır.
Böylece kimse sitenizden otomatik veri çekemez..