fırın yapardım sanırım, yeri buldunmu kolay kolay zarar etmezsin..
Arkadaş fırın yap deyince özellikle alıntı yaptım. 30 bine anca fırın yaparsın oda eski sistem çağ dışı tuğlalı. Ekipmanlar zaten 15 binden fazla tutar bunun kazanı, çevirmesi, kesmesi, paletleri, bezleri... En az 50bin harcayıp dekorasyon yaptırman lazım ki fırına müşteri girsin.. Yanı sıra işlek cadde lazım gel geç olacak... Dekorasyonu geçelim... dışarı dağıttığını farzedelim... 2.el ford lazım 15binden başlar... Yanı sıra sağlam bir ustanın aylığı 1600'den başlar ssk'sı vs hariç...
Fırını açınca kafadan işçilikten içeri giriceksin zaten 2 ay boyunca...2 sağlam usta + 2 çırak... 1 kamyonda un heba (300 çuval) olur kar etmediğinden undanda içeri gircen... 15binde o eder
ve en önemlisi ruhsat alamazsın fırının taşını koyduğun gibi mühürlerler anında mahkemelerde sürünür tonla ceza ödersin. açarım ben birşey olmaz diyorsan sağlam olman lazım...
Önerime gelince...
30 bine sivilde ne iş kurarsan kur kazanacağın yevmiyedir. Malum netten birisiniz ilkten 5bin tl lik keywords domain alıp projelendirin 5binde seo tasarım vs 10bin ile başlayın. Kat kat yevmiyeyi çıkarır. Siteyi banlatmadığın sürece domaine yatırdığın para riske olmaz. Bu şekilde 1 2 3 site gibi network oluşturabilirsin.