Yani bence hiçbir fark yok keşke olsada kullan desek. Gönlün hangisini istiyorsa onu kullan. Ben olsam ingilizce karakter kullanırdım. Oda ziyaretçi site içerisindeyken adres çubuğuna baktığında herhangi bir anlam çıkaramayacak olmasından.
Url yapısı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın organik bağlantıdır 
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:30:39 -->-> Daha önceki mesaj 23:27:41 --
Ha bu arada herhangi bir tecrübem olmadı bu konuda. Fakat tamamen tecrübem ile konuşuyorum. Kullanıcı arama motoruna bir sorgu gönderdiği zaman, arama motoru kullandığı algoritmaya ve sorgu operatörüne bağlı olarak aranan terime uyan dokümanların adreslerini(url) kullanıcıya döner. Algoritma böyle işliyor. U ile ü ayıran algoritmanın ben taa içine edeyim

Üstelik Türkçede buda. Kızmayın ha sakın. Hoşcakalın.
--R10.NET; Flood Engellendi -->-> Yeni yazılan mesaj 23:43:14 -->-> Daha önceki mesaj 23:30:39 --
Arama motorlarının erişim algoritmaları sadece
dokümanlardaki kelimeleri kullanmıyorlar, aynı zamanda
Web’in köprü yapısını ve
biçimleme dili etiketlerinide kullanıyorlar. Yani belirleyeceğiniz url yapısında keyword odaklı veya seo friendly url yapısı veya kategori odaklı olduğu zaman anchor text olmasa dahi bu url den bilgi çıkarabiliyor arama motorları. Ondan urllerin kısa olmasını istiyorlar

Nacizane bir ipucu. Url yapısı diyip geçmeyeceksin. Kafana takılan en ufak şeyleride sormakta fayda var yani. Hoşcakalın.