bir şey söylemek için daldımdı ama konu sahibi benden önce söylemiş. ermiş olacak insanım da o kadroda yer olmadığı için makale yazarlığına başladım ben zaten.
diycektim ki, bir konu seçip bir hazır makale yazın, bana gönderin, bildiğim kadarıyla yol göstereyim. ama bunu bu konu üzerinden de yapabilirsiniz aslında; daha çok kişi fikir verir, daha güzel olur. atıyorum; çocuk odası dekorasyonu....2013 yaz sezonu bilmemney modası...sosyal medya hataları...blogdan para kazanmak...çocuklarda baş ağrıları...her şey olur aslında, ama böyle talep gören ve bol kaynağı olan bir konu olsun başlangıç olarak...zor olmasın, işe dair umudunuz kırılmasın...copy-paste kesinlikle yapmayın...imla kurallarına dikkat edin...200-250 kelime arası bir şey hazırlayın, standart uzunluk sayılır bu bildiğim kadarıyla...bu uzunlukta bir yazıya 2-3 paragraf iyidir.
konu başlığıyla ilgili bir tane anahtar kelime veya kelime grubu seçin, onu 2-3 kere kullanın. yalın halde olsun, aranan kelimelerden olsun...birkaç tane de konuyla ilgili etiket kullanın. 'çocuk odası dekorasyonu' üzerinden örnek vericem; o uzunlukta bir yazıda 2-3 kere bu 'çocuk odası dekorasyonu' şeysini geçirin - bu anahtar kelimeniz olsun. Birer defa olmak üzere, 2 de olabilir gerçi; ne bileyim 'modern dekorasyon', 'desenli halı', 'kaymaz tabanlı halı' gibi bir şeyler geçirin. ki buna takılmayın, konu içinde kendiliğinden gelir böyle şeyler. o konuya dair bitakım takı almamış ifadeler işte...internetten böyle konuları biraz okuyabilirsiniz de aslında...
'çocuk odası dekorasyonu yapmak çok önemli bir şeydir, çocuklarımızın odasını mutlaka güzelce dekore etmeliyiz' gibi lafları pek kullanmayın. mümkün olduğu kadar dekorasyon önerileri olsun yazınızda. konu ne olursa olsun o tip cümlelerden çok bilgi veren cümleler kurmaya çalışın.
artık görselsiz yazı pek yok, hazır makalelerinizi dosya halinde oluşturup satışa sunacağınız günler gelirse birkaç görsel koyun bence. bunların üstünde damga gibi bir şeyler olmasın; başka bir sitenin veya bloğun bastığı. anahtar kelime ve etiketleri kalınlaştırırsanız, bir gün müşterileriniz olursa...ki dilerim olur...onlara daha hoş görünür yazı. istemezlerse yapmazsınız, veya isterlerse kalın kullanmazlar...ama siz anahtar kelime ve etiketleri bu şekilde belirtin.
kompozisyon yeteneğiniz varsa...temel yazım kurallarını biliyorsanız...araştırma yapacak sabrınız varsa...emek verirseniz, zaman harcarsanız, üstünde durursanız gelişir...çok zor olduğunu düşünüp umutsuzluğa kapılmayın, yeteneğiniz varsa bir noktaya gelir bu iş...fakat çok kolay olduğunu düşünme yanılgısına da düşmeyin. 'günde şu kadar yazarım, üfürüğümle yazarım, hem çılgın bir süratle yazar hem de en kralını yazarım, bir makaleye en fazla 10 dakka harcarım' falan gibi ifadelere bakmayın; o, o kadar kolay değil. veya şöyle diyeyim; devamlı olarak yazıya ihtiyacı olan, devamlı olarak iş verecek insanların çoğu şişirme iş istemiyor.özen göstereceksiniz. 'çabuk bitireyim de daha çok kazanayım' diye bakmayın, 'iyi yazayım da bir isteyen bir daha istesin' gibi bakın.
ayh...şiştim...allaalla, durduk yerde...