constantine38 adlı üyeden alıntı: mesajı görüntüle
Bir ara bende bahsetmiştim bundan. Backlink kavramı şekil değiştiriyor diye. Artık aldığınız backlinkten -neresi olursa olsun- eğer ziyaretçi çekemiyorsanız manipülasyon olarak algılayacaktır.

Vpn konusuna gelince; bence mac adresi değilde google her türlü sizi takip edebilir. Olayın sadece çerezle bittiğini sanmıyorum. Özellikle chrome tarayıcısı ile bilgisayar kullanıcısının her hareketini kayıt altına alıyorlardır kesin. Eğer düşündüğüm gibiyse verim almanız zor.

Zaten vpn ile türkiyeden fazla bir çıkış yapamazsınız. Bunun yurt dışından yapılan aramalara türkiyeden yapıldığı kadar etkili olacağını sanmıyorum. Ama yinede test etmeniz tecrübe açısından faydalı olacaktır.
firefox kullanıyorum hocam. google'ın farklı bir ip olarak algılayıp algılamadığını google.com a girerek test ediyorum. atıyorum ispanyadan sa google.es e yönlendiriyor. her ip değiştirmede çerezleri siliyorum. yine endişeliyim tabi.
rakip google.

adsense'de varolan teknolojisini arama botlarında da kullanıyor mudur kestiremiyorum. reklam verenlerini koruyaiblmek için bu tarz vpn oyunlarıyla reklamlara tıklayanları banladı. demek ki tesbit edebiliyor. deneme yapıyoruz zaten. dur bakalım.