Merhabalar,
Öncelikle belirtmeliyim ki, 5-6 yıldır profesyonel anlamda SEO ile ilgileniyorum (örnek bir konumu
inceleyebilirsiniz). O yüzden 3-5 kuruş koparmak için gelmeyin, bilgi düzeyleri yetersiz kalacağı izlenimini aldığım hiçkimseye dönüş yapmayacağım. Bu konuda karşılıklı olarak birbirimize zaman kaybı yaşatmayalım, rica ediyorum.
Domaini 8 yıllık olan, yaklaşık 1 yıl önce de yeniden yapılandırılan alanında otoriter bir forumun SEO departmanını yönetiyorum. Forum hedeflediği anahtar kelimede aylarca ilk sayfada, 2-3. sıralardaydı ama şu an sıralamadan yok olmuş durumda. Ayrıca içeriklerin sıralamaları da bizi tatmin etmiyor.
Sandbox gibi bir filtrede değil, gerekli analizleri yaptım ben. Kesin sebep-çözüm konusunda tereddüt ve arayış içerisindeyiz.
Birkaç ay önce link satışları yapılmıştı 7-8 adet, süreleri dolup kaldırılalı da 1 ay kadar oldu ama bahsettiğim sıkıntılarda bir düzelme söz konusu değil.
Analiz bazında bu konuda inceleme yapabilecek, işinin uzmanı, Penguen 2.0'ı, öncesini, sonrasını, Google'ı adı gibi bilen bir arkadaşa SEO analizi yaptırmak istiyorum. Gerekirse Google Webmasters Tools erişimi de vereceğim.
Tekrar ediyorum, kendimi SEO konusunda bilgili olarak nitelendiriyor ve başlangıç/orta seviyede temel kavramlarla harmanlama rapor sunacak kişilerle çalışmayacağımı beyan ediyorum.
Ayrıca anlaşmaya varıldığında; önce analiz, sonra ödeme şeklinde çalışacağız.
Teklifleri bekliyorum, forum yönetimiyle de görüşerek teklifleri değerlendireceğim.
Özel mesaj yolu ile referanslarınızı, SEO bilgi düzeyinizi ve iletişim kanallarınızı iletin lütfen.
Not: Bahsi geçen forum alanında otoriter ve alanının 2. forumu olduğundan, merak amaçlı site adresini isteyen kişilere güvenlik nedeniyle PM göndererek bilgi vermeyeceğim. Referanslarını, SEO bilgisini ve R10 profilini yeterli bulduğum kişiye ancak analizi yapması için site adını verebilirim bilginize.
Teşekkürler.