anladım hocam.geçen yıl ben bütün sosyal kurumlara başvurdum burs için.adamlar resmen burs alabilmemiz için ölmemiz gerektiğini söylüyorlar.anne baba işsiz yada ayrı olacak,eve bağlı maaş olmayacak,ssk falan hiçbir sosyal güvence olmayacak.anca öyle veriyorlarmış burs
burs hocam. ben bursu geçtim çalışırız okurken. harç ücretini bulmam lazım acilen.
Burs Başvurusu yapın. En kötü ihtimalle aylık 300 TL Burs veya Öğrenim Kredisi alırsınız.
Okulda kasarsanız ve FF olmazsa, ilk %10'luk dilime girerseniz bir sonraki dönem 150 TL gibi bir harç ödersiniz.
Herşey sizde bitiyor. Çalışırsanız burs vs. verilir. Üniversite ile görüşün. Onlarda burs verebiliyorlar. En azından YEMEK Bursu - Konaklama Bursu gibi.
Yerel derneklere başvurun. Misal Erzincanlılar Derneği aylık 200 TL veriyor kendi ilinden olan öğrencilere. Birçok dernekte bu şekilde ödeme yapıyor.
Kısacası siz okumak isteyin, birazda peşine düşün. Birçok kapı önünnüzde açılır.
BURS alamıyorum hocam. daha önce ön lisans okurken öğrenim kredisi almıştım
%10luk kısım mantıklı ona kasacağım.
Hocam ilk yılın ilk dönemi sıkıntı çekersin evet ama iyi bir çalışmayla %10 luk dilime girersen eskiden 1. öğretimlerin ödediği kadar ödeyeceksin. KYK başvurunu yap, eğer çok sıkışık durumdaysan zamanında yaptığım metot part time işler aramak ve çalışmaktı öneririm. Fazla bir geliri olmasa da bütçene yardımcı oluyordu. Burs veren vakıflar var gideceğiniz ilde vakıflar genel müdürlüğü var ordan alabiliyorsunuz. Bir araştırın derim.
Hocam burs, harç ücretinin düşmesi bunlar ileride yapabileceğim şeyler. part time mutlaka çalışacağım. AMA HARÇ ücreti olmadan nasıl kaydolacağım? sosyal yardımlaşma vs. konularında bilgi almam lazım